vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Verenigde Naties en Surinaamse gemeenschap vieren 75 Jaar mensenrechten

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

De Verenigde Naties in Suriname heeft een bijzonder herdenkingsevenement georganiseerd ter ere van de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het evenement trok hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, waaronder de minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin, leden van het diplomatieke korps, jongerenvertegenwoordigers en mensenrechtenactivisten. Joanna Kazana, de Resident Coördinator van de Verenigde Naties, benadrukte de diepgaande invloed van de Universele Verklaring op wereldwijd beleid, kaders, alsook op nationale grondwetten en lokale wetten. Ze benadrukte de blijvende relevantie van de verklaring en legde de nadruk op haar rol bij de ondersteuning van de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling en de SDG’s.

“De afgelopen 75 jaar heeft de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als routekaart gefungeerd voor gelijkheid en fundamentele vrijheden, waarin de rechten zijn vastgelegd waarop ieder mens aanspraak mag maken,” aldus Kazana.

Tijdens de avond werden diverse lokale artiesten en hun creatieve expressies gepresenteerd, waaronder een poëtische vertolking van de Universele Verklaring in Sranan Tongo, contrabas-, gitaar- en piano-optredens, evenals een verhaal in gebarentaal. Deze uitingen illustreerden allemaal de blijvende waarden en principes van de Universele Verklaring. De optredens werden aangevuld met krachtige boodschappen van individuen zoals Paulus Asoiti, Cynthia Pansa en Shermaine Artist, die persoonlijke perspectieven deelden over de transformerende impact van mensenrechten in hun leven.

De Verenigde Naties in Suriname werken samen met lokale overheden en partners uit het maatschappelijk middenveld om de lokale capaciteit te versterken voor de bescherming van mensenrechten in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerenigde Naties en Surinaamse gemeenschap vieren 75 Jaar mensenrechten