donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
0
(0)

Verenigde Naties 78 jaar

lees ook ...

Suriname en Frans-Guyana bevestigen voortzetting militaire s...

De waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger (NL) en tevens commandant van de Luchtmacht, luitenant-kolonel Marven van Huisduinen, heeft samen met brigadier-generaal Marc Le Bouil, commandant van...

Dinsdag 24 oktober herdenken wij oprichting van de Verenigde Naties (VN), 78 jaar geleden. Deze dag wordt gewijd aan wereldvrede en samenwerking. Suriname is sinds 4 december 1975 lid van de VN. Wij werken samen om gezamenlijk wereldwijde problemen aan te pakken en een stabiele, rechtvaardige en veilige wereld te bevorderen.

Vandaag is ook Wereldontwikkelingsdag, een dag waaraan wij ook aandacht besteden, omdat ontwikkeling belangrijk is voor het welzijn van individuen, gemeenschappen en de samenleving. Het is een internationale dag die is ingesteld door de VN om bewustzijn te creëren over de moeilijkheden waarmee ontwikkelingslanden worden geconfronteerd.

Ons land wordt momenteel geconfronteerd met een aantal moeilijkheden zoals wateroverlast en droogte. wij zijn ook één van de landen die carbon negatief is met 96 procent bosbedekking en daarmee dragen wij bij aan zuurstof voor de wereld. Toch worden wij als klein ontwikkelingsland het hardst getroffen. Laten wij daarom moeite doen om als één natie samen te werken om ons  land Suriname verder te ontwikkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerenigde Naties 78 jaar