Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verduidelijking gebruik E-applicatie voor Surinaams visum of toeristenkaart

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft goede notie genomen van de door het publiek aangehaalde issues, inzake gebruik van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem. Naar aanleiding hiervan deelt het ministerie van Buitenlandse Zaken mee dat er in de afgelopen periode geen technische problemen zijn waargenomen op het platform. Dagelijks worden gemiddeld meer dan 400 aanvragen voor een visum- of toeristenkaart verwerkt. Vanaf de introductie van het E-Visum- en E-Toeristenkaarten systeem in april 2019, tot en met december zijn er 25.282 aanvragen afgehandeld.

Van 01 tot en met 24 januari 2020, zijn er 9.500 aanvragen verwerkt, waarvan 5.415 uit Nederland. Het E-Visa systeem vergemakkelijkt de aanvraagprocedure, bevordert het gebruikersgemak en is ontwikkeld voor de cliënt met in achtneming van alle veiligheidseisen.

Met ingang van 01 januari 2020, kunnen de aanvragen voor een E-Visum- en E-Toeristenkaart via de website: https://suriname.vfsevisa.com of suriname.vfsevisa.com geaccepteerd en worden afgehandeld. Deze dienstverlening wordt namens het ministerie van Buitenlandse Zaken verleend door VFS Global. De website is naast het Nederlands en het Engels ook beschikbaar in het Spaans, Portugees, Frans en Mandarijn. Het visum of de toeristenkaart kan overal ter wereld en op elk tijdstip worden aangevraagd via een mobiele telefoon, tablet of computer.

Voor dringende- of spoedgevallen (ernstige ziekte of overlijden) kan men zich wenden tot de dichtstbijzijnde vertegenwoordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland van maandag tot en met vrijdag, of kan 1 x 24 uur contact worden opgenomen op de volgende emailadressen: spoedvisum@gov.sr of spoedvisum@gmail.com.

VOOR REIZIGERS NAAR SURINAME

Op de reizigers naar Suriname wordt het beroep gedaan, de aanvraag voor een visum of voor een toeristenkaart tenminste 72 uur vóór de voorgenomen aankomstdatum in Suriname, in te dienen. Met uitzondering van weekenden en nationale feestdagen worden E-visum- en E-toeristenkaartaanvragen binnen 24 uur beslist. In de weekenden en op de nationale feestdagen zullen alleen dringende- of spoedgevallen in behandeling worden genomen. Benadrukt wordt dat passagiers bij het inchecken een print-out van hun visum of toeristenkaart moeten overleggen om te voorkomen dat de toegang tot het vliegtuig wordt geweigerd.

Ten aanzien van de betaling worden de volgende betaalmethoden geaccepteerd: MasterCard, Visa and Maestro credit-/debit card en IDEAL.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat de Visum klantenservice bereikbaar is van maandag tot en met vrijdag, van 06.00 uur tot en met 18.00 uur. Indien men problemen ondervindt bij de aanvraag kan er contact worden gemaakt met de klantenservice voor de nodige assistentie en begeleiding.

De klantenservice is te bereiken op de volgende telefoonnummers:

  1. (+597) 473822 (Suriname)
  2. (+1 )929 214 1755 (Verenigde Staten van Amerika);
  3. (+31)203 690 855 (Nederland); of via

info.suriname@vfsghelpline.com  of de live support chat van de VFS klantenservice via de website.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Stichting voor het Kind na vier jaar heropend

Geplaatst

op

door

Na ruim vier jaar gesloten te zijn geweest, heeft de heropening van Stichting voor het Kind (Stivoki) plaatsgevonden. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van diverse departementen zoals Volksgezondheid, Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Justitie en Politie, Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft de heropening plaatsgevonden. Ook de voorzitter van Stivoki bisschop Karel Choennie, vertegenwoordigers van Stichting SuAid en andere stakeholders waren aanwezig.

Het doel van deze stichting is het opvoeden en begeleiden van kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 16 jaar die mishandeld, misbruikt en/of verwaarloosd zijn. “Namens de minister en het ministerie onze complimenten aan eenieder die heeft bijgedragen. Het is een belangrijk moment voor Suriname en het is ook het bewijs van wat je binnen een korte tijd kan bereiken wanneer je iets samendoet”, zei Robert Mohamed, onderdirecteur van het ministerie van Volksgezondheid. Hij vertegenwoordigde minister Antoine Elias.

Stivoki heeft donaties ontvangen. Het gaat om een bedrag van ongeveer SRD 7000 dat afkomstig is van SRA Consultancy, Notariaat J.A. Jadnanansing en Kings Drankenpaleis. Door het departement zijn twee medewerkers ter beschikking gesteld om binnen de stichting te ondersteunen.

Stichtingsvoorzitter Choennie toonde zijn dankbaarheid aan eenieder, die meegeholpen heeft aan de realisatie van het heropenen van het opvangtehuis. Daarnaast benadrukte hij dat het van cruciaal belang is dat de overheid steun biedt aan stichtingen die zich inzetten voor het opvangen en begeleiden van kinderen.

Het renoveren van het opvangtehuis werd gefinancierd door Stichting SuAid, waarvan Giwanni Zeggen de voorzitter is. In het jaar 2018 wist deze stichting SRD 1 miljoen te verzamelen, waardoor het renoveren van dit opvangtehuis mogelijk werd.

In het begin zullen tien meisjes geaccommodeerd worden. Het aantal kinderen dat zij maximaal kunnen accommoderen is 42. Naast het personeel dat ingezet zal worden door het ministerie van Sozavo zullen The daughters of Divine Love uit Nigeria (nonnen uit Nigeria) ook belast worden met het opvoeden van de kinderen binnen het opvangtehuis.

Lees verder

Suriname

IDOS-opiniepeiling: NDP stevent af op een verkiezingsnederlaag

Geplaatst

op

door

Bij de verkiezingen van 25 mei zal de strijd in Paramaribo gaan tussen de NDP en de VHP, meldt het onderzoeksbureau IDOS. Echter komt dit bureau tot de conclusie dat de regerende partij afstevent op een verkiezingsnederlaag. Zowel de NDP als de VHP zijn in Paramaribo, volgens de peiling, goed voor elk vier zetels. De NPS en Abop mogen elk op een zetel rekenen. Zes zetels worden door zwevende kiezers vastgehouden.

De peiling van het IDOS is gedaan tussen 24 januari en 14 februari 2020. Uit dit onderzoek blijkt, dat 84,4 procent van de kiezers ontevreden is over de economische situatie in het land. Verder geeft 77,2 procent aan, dat de huidige situatie waarin Suriname verkeert slechter is dan een jaar geleden. Aan de regering Bouterse-Adhin wordt het gemiddelde cijfer van 4,6 gegeven voor de afgelopen vijf jaar.

Een van de belangrijkste politieke veranderingen, die de regering Bouterse tot stand heeft gebracht, is het verbod dat partijen zich als combinatie voor een verkiezing in kunnen schrijven. Zonder in te gaan op het democratisch gehalte van de wijziging(en), moet wel gesteld worden dat de NDP- regering met dit strategisch besluit ervoor zorgt, dat de macht van het gecombineerd een verkiezing ingaan tegen de NDP danig verzwakt wordt, stelt het IDOS. Uiteraard zijn er volgens het bureau mogelijkheden om hier onderuit te komen middels zogenaamde lijstverbintenissen of simpelweg door met een voor de gelegenheid gecreëerde éénheidspartij aan de komende verkiezingen mee te doen.

In de komende drie maanden zullen de kiezers voor zichzelf moeten uitmaken aan welke partij zij hun stem zullen geven. Door het bureau werd aan de kiezers gevraagd met welke partij zij op dit moment sympatiseren. Als naar de huidige voorkeur van de kiezers in Paramaribo wordt gekeken, dan zullen de NDP, VHP, NPS en de Abop de partijen zijn, die op dit moment een of meerdere zetels in de wacht zullen slepen.

Lees verder

Meest gelezen