dinsdag 28 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Verdienmodel met ons gebouwd erfgoed

lees ook ...

Nieuwe stappen gezet in samenwerking Suriname en Frans-Guyan...

Op maandag 27 maart 2023 hebben Suriname en Frans-Guyana een vergadering gehouden om de samenwerking tussen de twee landen te versterken. De commissie van Buitenlandse Zaken, International Business en...

Een informatiefolder ‘Slavernij in Paramaribo en omstreken’ is gepresenteerd door historica Mildred Caprino en Kenneth Renfrum. Het product is ontwikkeld via Stichting KinderHerdenking & SlavernijEducatie. Het hoofddoel van deze informatiefolder is om jongeren te informeren over het gebouwd cultureel erfgoed van Suriname. Kenneth Renfurm is de initiatiefnemer. De presentatie was op vrijdag 3 februari jongstleden in het Nationaal Archief Suriname.

De introductie werd bijgewoond door zij die een bijdrage hebben geleverd en vier scholieren van de Poolschool.  “We denken vaak dat communicatie te maken heeft met praten, maar het heeft meer te maken met naar elkaar luisteren, respect hebben voor elkaar. Daardoor konden wij dit kindje baren,” aldus Kenneth Renfrum, die in Nederland woont, maar jaarlijks naar Suriname komt. De kennis opgedaan via deze brochure moet leiden tot liefde voor de historische panden in het algemeen.

Renfurm werd geprikkeld hiertoe, toen hij op een gegeven moment ontdekte dat blanke toeristen in het hotel waar hij toen logeerde, meer bleken te weten over het Surinaamse erfgoed, dan toen hij op de middelbare school zat in Suriname.

 Hij ging toen aan de slag en  beschreef byzondere historische panden, die hij in een Z-card uitgaf. Het paste makkelijk in een hemd- of broekzak. De coronapandemie trad echter op als spelbreker, waardoor deze baby pas vorig jaar juni het levenslicht kon zien.

Suriname kan toeristen in navolging van landen zoals Cuba ,Curaçao en Nederland ook informeren over het gebouwd erfgoed. Erfgoed toerisme kan voor ons land een inkomstenbron worden. Renfurm hield “De Ware Tijd” voor dat dit een uitdaging is.

Ook in Nederland gaf Renfurm een Z-card ‘Amsterdam en de slavernij’ uit.

Bron foto: De Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdienmodel met ons gebouwd erfgoed