donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Verdeling van voedselpaketten

lees ook ...

“Suriname deserves much better,” says Bouva

The administration has failed to prioritize the needs of society. That is what NDP lawmaker Melvin Bouva says, who is both upset and alarmed about the state of the nation under the current administrat...

Het verlenen van hulp in deze tijd is een bittere noodzaak. De regering komt er niet onderuit. Wij hebben opeenvolgende lockdowns gehad, en het aantal personen, die voor langere tijd goederen kan inslaan in het weekend wordt steeds minder.

Soerin Goerdayal, is weldoender, VHP-districtsraadslid, en coördinator van voedselpaketten. “Het is in eerste instantie gebeurd op initiatief van enkele VHP-leden die besloten dat er actie moest worden ondernomen, waar hulp nodig was. Hierbij zijn zo’n duizend pakketten en dozen kip verdeeld over verschillende districten en ressorten” zegt hij.  Een particulier initiatief wordt uitgevoerd, maar de overheid doet het tegenovergestelde vermoeden. Ressortsraadsleden zijn belast met de distributie, omdat die  “precies weten wat er zich in het veld afspeelt”, legt Goerdayal uit.

Een geregistreerd systeem schijnt niet te willen werken. “We hebben een tijd terug geprobeerd om met ambtenaren de wijken in te gaan om de probleemgevallen te registreren. Echter is de operatie na een paar dagen gestaakt, omdat de ambtenaren niet de juiste houding hadden om het werk vol te houden” aldus Goerdayal.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdeling van voedselpaketten