Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verdachtenverhoor in terreurzaak Suriname

Geplaatst

op

door

De twee broers die verdacht worden van terroristische activiteiten in Suriname, staan woensdag weer voor de rechter. Dit keer zullen de rechter en het Openbaar Ministerie Raoul A. en Nasr I. ondervragen.

Het Surinaamse OM verdenkt de broers van het ronselen van mensen in Suriname voor de gewapende strijd van terreurorganisatie IS. Ook zouden ze een aanslag hebben willen plegen op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo. Advocaat Murvin Dubois zal woensdag opnieuw een verzoek doen om de verdachten vrij te laten.

Volgens hem hebben de broers niet geronseld voor de militaire strijd, maar willen ze de ideologie van het moslimgeloof verspreiden. „De vrije meningsuiting heeft gevaarlijk geleund tegen extreme uitspraken, maar het was nog steeds vrije meningsuiting. En het heeft niet geleid tot direct gevaar voor de gemeenschap”, redeneert Dubois.

De verdachten, die in Paramaribo een islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al bijna anderhalf jaar in de gevangenis. Verzoeken tot vrijlating zijn tot nu toe niet gehonoreerd.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen