zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Verdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld

lees ook ...

Nieuwe koolwaterstoffenvondst door Petronas in Surinaams zee...

Petronas Suriname E&P (Petronas) heeft een belangrijke koolwaterstoffenvondst gedaan met de Fusaea-1 exploratieput in Blok 52 in het Surinaams zeegebied. De Fusaea-1 put, die succesvol werd geboor...

 Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft het verzoek van de advocaten Murwin Dubois en John Ferdinand tot invrijheidsstelling van hun cliënten in de strafzaak-Pikin Saron afgewezen. Hij vindt dat andere getuigen gehoord moeten worden in deze zaak. De bezwaren blijven overeind.

Een beveiliger van Grassalco en twee politieagenten zijn al gehoord tijdens de vorige zitting. Vrijdag zal de zaak weer voorgaan waarin Jonathan A., Joshua H., Guilliano Z., Rodney M., Mitchel B. en M.W. terechtstaan voor de chaos die uitbrak op 2 mei 2023. Opruiing, brandstichting, diefstal, overtreding van de Vuurwapenwet en wederrechtelijke vrijheidsberoving wordt hen ten laste gelegd.

Voertuigen en houttrucks werden in brand gestoken, mensen gegijzeld en er kwam  een confrontatie met de politie, waarbij Ivanildo Dijksteel (32) en Martinus Wolfjager (65) door politiekogels het leven lieten.

Mitchel B., is de laatste vier zittingen – 5 april, 15 en 22 maart, 16 februari – niet verschenen. Hij is op vrije voeten. De raadslieden van de verdachten zijn Dubois, Ferdinand, Pamela Karg, Milton Castelen, Derrick Veira en Irvin Kanhai.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdachten Pikin-Saron niet in vrijheid gesteld