donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
5
(1)

Verdachte trapt politieagent bij aanhouding

lees ook ...

President Santokhi benadrukt cruciale rol van technologie op...

Op 15 september 2023 opende de G77+China Summit in Havana, Cuba, waar de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel de leiders van de lidstaten ontving in het Palacio de las Convenciones. Het centrale thema...

Een verdachte V.F., 55 jaar oud, is op zondag 25 juni 2023 door de politie van het bureau Santo Dorp opgespoord en aangehouden. De verdachte wordt ervan verdacht eerder op die dag een opgelegd beschermingsbevel te hebben overtreden en deed het woonadres van zijn ex-vrouw in het politieressort aan.

Hij bedreigde de vrouw daarna met de dood en en zei haar woning in brand te zullen steken. De vrouw deed aangifte van de strafbare feiten tegen haar ex-man op bovengenoemd politiebureau. De verdachte werd direct opgespoord en is in de directe omgeving van het woonadres van de aangeefster,  dat onder het beschermingsbevel valt, aangehouden.

Bij zijn aanhouding ging hij tekeer met de politie, maar het gelukte de wetsdienaren hem in de boeien te slaan. Hij werd vervolgens ter afkoeling overgebracht naar het politiebureau, alwaar V.F. ook tekeer ging en een politieagent aanviel. Deze wetsdienaar heeft trappen aan zijn knieën moeten incasseren en heeft een gescheurd uniform hemd hiervan overgehouden. De verdachte werd door de overige politieambtenaren overmeesterd en in de cel geplaatst. De politieman moest medisch worden behandeld en is verder verwezen naar de orthopeed.

Tijdens het onderzoek van de politie is komen vast te staan dat V.F. in het verleden tijdens zijn aanhouding onder de Centrale Markt ook heeft gevochten met politieagenten en het uniform van één hunner had gescheurd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is V.F. door de politie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdachte trapt politieagent bij aanhouding