woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte in Goliath vliegtuigzaak vrij

lees ook ...

Veilige decemberfestiviteiten: Samenwerking Politie, Brandwe...

Op donderdag 30 november 2023 organiseerde de regiocommandant van Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, een werkoverleg op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Het overleg br...

Het gerechtelijk vooronderzoek in de Goliath vliegtuigzaak is gaande. De verdachte H.S is na verhoor op vrije voeten gesteld. Een verklaring had hem beschuldigd van medeplichtigheid. Andere medeverdachten hebben het tegenovergestelde verklaard. Hij wist niet dat de vaten met vliegtuigbenzine waren gevuld in plaats van diesel.

H.S.dacht vaten met diesel te hebben vervoerd naar het gebied voor goudwinningsactiviteiten. De politie kwam echter vliegtuigbenzine tegen. Zijn advocaten Arjan Ramlakhan en John Kraag wisten in hun pleidooi de rc te overtuigen dat de verdachte niet ervan op de hoogte was dat de vaten een ander inhoud hadden, dan wat hem is voorgehouden. De vaten werden niet in zijn aanwezigheid gevuld.

Een medeverdachte bevestigde dat ook. H.S was niet op de hoogte van drugsactiviteiten, noch van het begraven vliegtuig. Na de bekomen informatie gelastte de rc onmiddellijke in vrijheidstelling van de verdachte. Hij weigerde de bewaring van de verdachte te verlengen.

Maandag wordt de zaak voortgezet, en zullen de twee andere verdachten worden verhoord.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdachte in Goliath vliegtuigzaak vrij