woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Verdachte ‘aanslag Kantongerechtsgebouw’ in vrijheid gesteld

lees ook ...

Kameroen eerste Afrikaanse land met malariacaccin

Kameroen markeert een mijlpaal als het eerste Afrikaanse land dat het malariavaccin Mosquirix officieel in gebruik neemt. Gisteren arriveerde een zending met meer dan 331.000 doses op de luchthaven va...

Een verdachte van de aanslag op het Kantongerechtsgebouw, vorige maand, is in vrijheid gesteld. Op 13 januari 2023 werden er door twee mannen levensgevaarlijke projectielen gegooid op het terrein van het gebouw der Kantongerechten aan de Mgr. Wulfinghstraat waarna er meerdere schoten zijn gelost op het gebouw.

Tijdens het politioneel onderzoek is er op basis van feiten en omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld ontstaan waarbij vier personen als verdachte werden aangemerkt. Na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) zijn drie personen heengezonden en een (B.W.) in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het onderzoek werd na de inverzekeringstelling voortgezet en uit het tot nog toe verkregen feitenmateriaal is gebleken dat de detentie van B.W. thans niet langer noodzakelijk wordt geacht. Het onderzoek in deze zaak wordt onverkort voortgezet, meldt het OM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdachte ‘aanslag Kantongerechtsgebouw’ in vrijheid gesteld