maandag 3 oktober 2022
29.4 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Verdaagde vergadering DNA donderdag

lees ook ...

President emphasizes the power of prayer

A three- day prayer campaign was held by the Pentecostal Church of the Worldwide Missionary Movement Suriname in the Independence Square on Sunday. At the conclusion President Santokhi was present. He...

Donderdag aanstaande wordt de verdaagde vergadering van de Nationale Assemblee van vorige week over de actuele vraagstukken in het land, voortgezet in een openbare vergadering. De EBS-tarieven zullen worden besproken, de COVID-19-situatie en de opening van het schooljaar 2021-2022.

Bij de beraadslagingen vorige week werden de nieuwe EBS-tarieven door de fractieleiders van de VHP en de NDP, te weten Asiskumar Gajadien (VHP) en Rabin Parmessar (NDP) betwist. Zowel Gajadien als Parmessar vinden dat de kostprijs van energie rond de SRD 1 per kilowattuur (kWh) moet liggen, terwijl de Energie Autoriteit Suriname (EAS) op een tarief van SRD 1,84 komt.

Ook het functioneren van de EAS werd besproken. Gajadien vroeg aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) ook een lijst te produceren met alle aanbestedingen gedaan door de NV EBS in de afgelopen periode.

Bij de covidsituatie is de wetswijziging van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand om een vaccinatieplicht in te stellen een heet hangijzer. De oppositie lijkt faliekant tegen deze wetswijzing te staan. Ook het hoge besmettingscijfer baart nog zorgen.

Het nieuwe schooljaar is volgens Minowc-minister Marie Levens voor 95% goed opgestart. Zoals altijd zijn er in het binnenland wat problemen bij de opstart. Ook wordt volgend week de nieuwe middelbare school op Moengo geopend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerdaagde vergadering DNA donderdag