Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verblijfsvergunning voor Suriname sinds vandaag online aan te vragen

Geplaatst

op

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om vanuit elke plek in Suriname een verblijfsvergunning aan te vragen. De dienst wordt namelijk sinds vandaag online aangeboden door Vreemdelingen Zaken. Vanaf oktober zullen alle aanvragen tot verblijf in Suriname digitaal moeten gebeuren.

De aanvraag tot verblijf, verlenging van verblijf, vestiging of naturalisatie door personen die legaal in Suriname willen verblijven zullen online ingediend moeten worden. Vanaf 15 oktober moeten alle aanvragen op deze manier ingediend worden. De ministeries van Arbeid, Handel en Industrie, de Imigratiedienst en het Korps Politie Suriname zijn allen geïnformeerd over deze nieuwe manier van aanvragen voor verblijf. Op het moment dat iemand online een aanvraag wil indienen moet diegene al verblijven in Suriname. Alle documenten en bewijsstukken moeten digitaal worden verstuurd. Binnen 14 dagen krijgt de aanvrager dan bericht of de aanvraag volledig en juist is en voldoet aan de vreemdelingenwet. Het afhandelen van de hele aanvraag zal minimaal 60 werkdagen gaan duren. Vanaf 1 maart 2016 geldt al de regeling dat vreemdelingen in Suriname een Machtiging tot Kortverblijf (MKV) moeten hebben om een aanvraag tot verblijf mogelijk te maken. De categorie Surinaamse Origine, PSA gerechtigden en Caricom staatsburgers met uitzondering van de Haïtianen, zijn vrijgesteld van deze verplichting en kunnen na binnenkomst zonder een MKV, een aanvraag tot verblijf indienen.

1 Reactie

1 Reactie

  1. I.de Graaf

    woensdag 4 oktober 2017 at 13:47

    Hoe lang voor het verstrijken van de MKV moet verlenging worden aangevraagd. Ik ben niet 3 maanden voor het verlopen van de MKV in Suriname om verlenging aan te vragen. Wat gebeurt er als ik dat 2 maanden van tevoren pas aanvraag en op 21 december is nog geen beslissing genomen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |