Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verblijfsvergunning voor Suriname sinds vandaag online aan te vragen

Geplaatst

op

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om vanuit elke plek in Suriname een verblijfsvergunning aan te vragen. De dienst wordt namelijk sinds vandaag online aangeboden door Vreemdelingen Zaken. Vanaf oktober zullen alle aanvragen tot verblijf in Suriname digitaal moeten gebeuren.

De aanvraag tot verblijf, verlenging van verblijf, vestiging of naturalisatie door personen die legaal in Suriname willen verblijven zullen online ingediend moeten worden. Vanaf 15 oktober moeten alle aanvragen op deze manier ingediend worden. De ministeries van Arbeid, Handel en Industrie, de Imigratiedienst en het Korps Politie Suriname zijn allen geïnformeerd over deze nieuwe manier van aanvragen voor verblijf. Op het moment dat iemand online een aanvraag wil indienen moet diegene al verblijven in Suriname. Alle documenten en bewijsstukken moeten digitaal worden verstuurd. Binnen 14 dagen krijgt de aanvrager dan bericht of de aanvraag volledig en juist is en voldoet aan de vreemdelingenwet. Het afhandelen van de hele aanvraag zal minimaal 60 werkdagen gaan duren. Vanaf 1 maart 2016 geldt al de regeling dat vreemdelingen in Suriname een Machtiging tot Kortverblijf (MKV) moeten hebben om een aanvraag tot verblijf mogelijk te maken. De categorie Surinaamse Origine, PSA gerechtigden en Caricom staatsburgers met uitzondering van de Haïtianen, zijn vrijgesteld van deze verplichting en kunnen na binnenkomst zonder een MKV, een aanvraag tot verblijf indienen.

1 Reactie

1 Reactie

  1. I.de Graaf

    woensdag 4 oktober 2017 at 13:47

    Hoe lang voor het verstrijken van de MKV moet verlenging worden aangevraagd. Ik ben niet 3 maanden voor het verlopen van de MKV in Suriname om verlenging aan te vragen. Wat gebeurt er als ik dat 2 maanden van tevoren pas aanvraag en op 21 december is nog geen beslissing genomen.

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |