Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verblijfsvergunning voor Suriname sinds vandaag online aan te vragen

Geplaatst

op

door

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om vanuit elke plek in Suriname een verblijfsvergunning aan te vragen. De dienst wordt namelijk sinds vandaag online aangeboden door Vreemdelingen Zaken. Vanaf oktober zullen alle aanvragen tot verblijf in Suriname digitaal moeten gebeuren.

De aanvraag tot verblijf, verlenging van verblijf, vestiging of naturalisatie door personen die legaal in Suriname willen verblijven zullen online ingediend moeten worden. Vanaf 15 oktober moeten alle aanvragen op deze manier ingediend worden. De ministeries van Arbeid, Handel en Industrie, de Imigratiedienst en het Korps Politie Suriname zijn allen geïnformeerd over deze nieuwe manier van aanvragen voor verblijf. Op het moment dat iemand online een aanvraag wil indienen moet diegene al verblijven in Suriname. Alle documenten en bewijsstukken moeten digitaal worden verstuurd. Binnen 14 dagen krijgt de aanvrager dan bericht of de aanvraag volledig en juist is en voldoet aan de vreemdelingenwet. Het afhandelen van de hele aanvraag zal minimaal 60 werkdagen gaan duren. Vanaf 1 maart 2016 geldt al de regeling dat vreemdelingen in Suriname een Machtiging tot Kortverblijf (MKV) moeten hebben om een aanvraag tot verblijf mogelijk te maken. De categorie Surinaamse Origine, PSA gerechtigden en Caricom staatsburgers met uitzondering van de Haïtianen, zijn vrijgesteld van deze verplichting en kunnen na binnenkomst zonder een MKV, een aanvraag tot verblijf indienen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
I.de Graaf

Hoe lang voor het verstrijken van de MKV moet verlenging worden aangevraagd. Ik ben niet 3 maanden voor het verlopen van de MKV in Suriname om verlenging aan te vragen. Wat gebeurt er als ik dat 2 maanden van tevoren pas aanvraag en op 21 december is nog geen beslissing genomen.Advertentie

Suriname

Regering zal niet opnieuw onderhandelen met Alcoa

Geplaatst

op

door

Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in De Nationale Assemblée (DNA) verklaard, dat de regering niet opnieuw zal onderhandelen met Suralco/Alcoa. De regering heeft in het parlement opgeroepen om de debatten over het beëindigen van de 60-jarige Brokopondo Overeenkomst uit de controversiële sfeer te halen. Volgens Akiemboto en zijn collega André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting moeten er geen schuldvragen worden gesteld, maar de discussies op basis van rationale argumenten worden gevoerd.

In de drie maanden van zijn ministerschap zegt Akiemboto vele documenten bestudeerd te hebben. Hij heeft bovendien ook gesprekken gevoerd met de presidentiële onderhandelingscommissie, de commissie van rapporteurs en deskundigen van DNA. De onderhandelingsresultaten bieden volgens de minister een goede basis om de Brokopondo Overeenkomst op basis van wederzijds goedvinden te beëindigen. Volgens Akiemboto heeft de onderhandelingscommissie wel een goede job gedaan.

De regering zal de gemaakte opmerkingen meenemen en enkele zaken scherper formuleren, zegt de NH-topman. Hij benadrukt dat aan het milieuvraagstuk veel aandacht is besteed. Als de overeenkomst alleen als basis was gebruikt bij de onderhandelingen met de multinational, zouden er geen afspraken gemaakt kunnen worden over milieuaangelegenheden. Op basis van de huidige omstandigheden zijn er afspraken gemaakt over het energie- en milieuvraagstuk. 

De vergadering wordt maandag voortgezet in DNA. Dan zijn volksvertegenwoordigers weer in de gelegenheid om vragen te stellen aan de regering.

Lees verder

Suriname

Monteur opgesloten voor verduistering

Geplaatst

op

door

De politie van Santo Dorp heeft de 31-jarige Gregory G. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie opgesloten voor verduistering. Een benadeelde heeft aangifte gedaan tegen de man aan wie hij zijn voertuig voor reparatie had afgestaan. Hij heeft daarbij een geldbedrag gegeven voor de aanschaf van onderdelen. Daarna is de benadeelde voor enige tijd in het buitenland geweest. Gregory heeft de auto toen verkocht en het geld voor zichzelf gehouden. De benadeelde heeft bij terugkeer aangifte gedaan tegen Gregory van verduistering van zijn voertuig. De politie werkt nu hard aan het opsporen van de koper en het terugvinden van de auto.

Lees verder

Meest gelezen

X