Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verblijfsvergunning voor Suriname sinds vandaag online aan te vragen

Geplaatst

op

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om vanuit elke plek in Suriname een verblijfsvergunning aan te vragen. De dienst wordt namelijk sinds vandaag online aangeboden door Vreemdelingen Zaken. Vanaf oktober zullen alle aanvragen tot verblijf in Suriname digitaal moeten gebeuren.

De aanvraag tot verblijf, verlenging van verblijf, vestiging of naturalisatie door personen die legaal in Suriname willen verblijven zullen online ingediend moeten worden. Vanaf 15 oktober moeten alle aanvragen op deze manier ingediend worden. De ministeries van Arbeid, Handel en Industrie, de Imigratiedienst en het Korps Politie Suriname zijn allen geïnformeerd over deze nieuwe manier van aanvragen voor verblijf. Op het moment dat iemand online een aanvraag wil indienen moet diegene al verblijven in Suriname. Alle documenten en bewijsstukken moeten digitaal worden verstuurd. Binnen 14 dagen krijgt de aanvrager dan bericht of de aanvraag volledig en juist is en voldoet aan de vreemdelingenwet. Het afhandelen van de hele aanvraag zal minimaal 60 werkdagen gaan duren. Vanaf 1 maart 2016 geldt al de regeling dat vreemdelingen in Suriname een Machtiging tot Kortverblijf (MKV) moeten hebben om een aanvraag tot verblijf mogelijk te maken. De categorie Surinaamse Origine, PSA gerechtigden en Caricom staatsburgers met uitzondering van de Haïtianen, zijn vrijgesteld van deze verplichting en kunnen na binnenkomst zonder een MKV, een aanvraag tot verblijf indienen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
I.de Graaf

Hoe lang voor het verstrijken van de MKV moet verlenging worden aangevraagd. Ik ben niet 3 maanden voor het verlopen van de MKV in Suriname om verlenging aan te vragen. Wat gebeurt er als ik dat 2 maanden van tevoren pas aanvraag en op 21 december is nog geen beslissing genomen.Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen