dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Verbetering menselijk vermogen via onderwijs

lees ook ...

Santokhi releases a set of steps to control the exchange rat...

At a press conference held by the administration, President Chan Santokhi declares that crucial decisions would be made in the government council on Wednesday. A set of actions will be implemented to ...

De visie van de Wereldbank is nu verbetering van het menselijk vermogen via onderwijs en volksgezondheid. Tijdens een bezoek van een delegatie van de Wereldbank aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werd dit naar voren gebracht door Doretti Diletta, de nieuwe Resident Representative voor Suriname en Guyana.

Doretti Diletta gaf aan dat er plannen zijn voor ondersteuning voor het hele onderwijssysteem. Het voornemen voor de investering in het menselijk vermogen is op één lijn met de plannen van minister Levens voor de verdere vernieuwing van het onderwijs. Zij noemde tijdens de meeting de verschillende lopende projecten met andere internationale banken, die voor een groot deel gericht zijn op de opzet van gebouwen. De discussie wordt volgens de bewindsvrouw nu gevoerd over hoe te investeren in de mensen.

De delegatieleden deden ook een diagnose over de problemen binnen het onderwijssysteem. De delegatie wilde van de minister weten wat directe aandacht behoeft. De totale aanpassing van het systeem voor betere aansluiting op de regio werd aangehaald. Het afschaffen van het zittenblijven, de verschuiving van de zesde klas toets naar het tiende leerjaar en de vernieuwing van het curriculum zijn al aangepakt. De minister ziet graag dat hierop voortbouwend er een naschools programma gepland wordt.

De manier waarop mensen het beroepsonderwijs waarnemen behoeft ook aandacht volgens minister Levens. “Er wordt nog neergekeken op het beroepsonderwijs. Voorheen was er geen goede aansluiting op de arbeidsvraag. De grote bedrijven geven hun medewerkers dan trainingen,” legde ze uit. Ook het curriculum van de Pedagogische Instituten dient veranderd te worden.

Diletta zegt graag de vaardigheden van de leerkrachten via deze instellingen aan te scherpen. Ze beloofde vervolggesprekken met de minister te zullen voeren voor verdere invulling van de samenwerking.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerbetering menselijk vermogen via onderwijs