Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Verbetering financiering Zorg in Suriname

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin Volksgezondheid. Youtube

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid werkt aan het verbeteren van de dienstverlening in de gezondheidssector. Daarvoor moet er een goede samenwerking zijn tussen de verschillende afdelingen en directoraten van het Ministerie. In De Nationale Assemblee ging de bewindsman in op de kwestie van de huisartsen spoedposten en de kwestie van de SZF-ligdagtarieven.

 het niet wenselijk dat die, zoals nu gebeurd, worden geëxploiteerd door een zorgverzekeraar, omdat dit een zekere mate van belangenverstrengeling met zich mee brengt.  De minister zegt diverse mogelijkheden te bekijken zoals de opzet van de huisartsenposten via de RGD, maar ook in samenwerking met de particuliere huisartsen. De ondersteuning bij de opzet van de spoedposten, inclusief triagemodellen, training en logistieke zaken zijn ook opgebracht in de nieuwe samenwerking met Nederland.

De regering is van mening dat het huidig zorgfinancieringsmodel nader bekeken moet worden, waaronder ook de ligdag tarieven. Een open eind financiering voor Suriname is nu niet meer haalbaar is, gaf de minister aan. ”We moeten met het hele zorgveld en de vakdisciplines keuzes gaan maken in onze diensten. De inefficiënties in de zorg moeten worden geïnventariseerd en het beleid zal erop gericht zijn om de middelen doelmatiger te gebruiken. Verspilling in de zorg moet worden voorkomen”, aldus minister Ramadhin.

In de komende tijd moeten de kritieke crediteuren van de ziekenhuizen geanalyseerd en ingelopen worden om de urgente zorg te kunnen garanderen. Zo heeft het ministerie recent nog Euro 600.000 voor achterstallige dialysekosten betaald en worden nu de SRD 35 miljoen die het BGVS aan schulden heeft, ingelopen. Ziekenhuizen produceren nu overzichten over alle achterstallige betalingen. In overleg met de minister van Financiën en Planning wordt bekeken hoe de kritische crediteuren gefaseerd te betalen. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robb
woensdag 18 november 2020 03:21

Als ik dit lees dan zegt hij met zoveel woorden. Niets functioneert en niemand weet waarom. In de kern komt het daarop neer. Ik begrijp dat het zorgstelsel in Suriname gronding moet worden aangepakt. Maar als je nu nog moet starten met de inventarisatie van de inefficiënties. Knelpunten dus, dan geeft je het totale team van volksgezondheid een brevet van onvermogen inclusief je zelf minister. Je zit er al bijna 5 maanden. Je had op z’n minst je doelstellingen en de weg ernaartoe moeten hebben uitgestippeld. M.a.w. je beleidslijnen en de implementatie daarvan al opgestart moeten hebben. Er is toch… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen