donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Verbeterde mobiliteit buurtmanagers draagt bij aan efficiëntere dienstverlening

lees ook ...

Ied-ul-Adha en Javaans nieuwjaar: nationale vrije dagen vast...

De officiële datum van Ied-ul-Adha is vastgesteld op zondag 16 juni 2024, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Daarnaast is maandag 8 juli 2024 een nationale vrije dag ter g...

De mobiliteit van buurtmanagers is aanzienlijk vergroot door de recente aanschaf van bromfietsen voor de verschillende ressorten. Deze investering stelt buurtmanagers in staat om hun taken op een makkelijkere en effectievere manier uit te voeren. In het beleid van de korpsleiding is opgenomen dat er een substantiële verbetering moet plaatsvinden met betrekking tot maatschappelijke problemen en de interactie met de samenleving.

De herkenbare bromfietsen zijn voorzien van een dienstkenteken nummerplaat (blauwe kentekenplaat) en dragen het korpslogo, waarbij het woord “POLITIE” duidelijk zichtbaar is. De landelijke coördinator, inspecteur van politie 2de klasse Henry Kia, benadrukt dat de buurtmanagers nu een groter gebied binnen hun verzorgingsgebied kunnen bestrijken om nauwer contact te hebben met de gemeenschap.

Een buurtmanager, als politieagent, fungeert als de schakel tussen de bewoners en de politie in een buurt of wijk. Naast algemeen politiewerk, zoals surveilleren op straat en het onderzoeken van overtredingen van bijzondere wetten, werkt de buurtmanager samen met het basisteam om een veilige wijk te waarborgen.

De buurtmanager is vaak het eerste aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers in de wijk bij problemen. Het betreft een ervaren politiefunctionaris die samenwerkt met collega’s aan handhaving en opsporing voor een veilige leefomgeving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerbeterde mobiliteit buurtmanagers draagt bij aan efficiëntere dienstverlening