zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Verantwoordelijke voor gegevens Brunswijk op social media

lees ook ...

Vicepresident genomineerd voor West African Diaspora Award

Ronnie Brunswijk, de vicepresident van de Republiek Suriname en voorzitter van de Raad van Ministers is genomineerd voor de West African Diaspora Award volgens Hubert Rampersad, die is aangetrokken om...

Persoonsgegevens van de vice-president Ronnie Brunswijk zijn geplaatst op social media. Anastatia Kanapé-Pokie, de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken(CBB), wil een strafrechterlijk onderzoek instellen, om erachter te komen wie verantwoordelijk is hiervoor. Dit kan via de afdeling cyber crime van de politie. De directeur heeft Kenneth Amoksi van Justitie en Politie gevraagd om dit gedaan te krijgen.

Er is nog geen wet die persoonsgegevens beschermd. Toch mag het volgens Kanapé niemand overkomen, dat zijn persoonsgegevens op straat liggen. “Tot een bepaald punt zijn de persoonsgegevens gewaarborgd,” zegt zij op de vraag  als de burgerinformatie nog veilig is. De Personeelswet geeft wel aan, hoe ambtenaren moeten omgaan met gegevens. Diciplinaire maatregelen volgen wanneer men zich niet hieraan houdt. Tuchtstraffen, zoals schorsing kunnen worden opgelegd. Ontslag kan volgen in het uiterst geval. De directeur zegt dat alle ambtenaren zich dienen te houden aan een geheimhoudingsplicht.

CBB telt landelijk negenhonderd ambtenaren. Alle kantoren werken met het bevolkingsregister. Hierin zitten de persoonsgegevens. Ambtenaren hebben via een inlogcode toegang tot het bestand. De kiezerslijsten horen ook tot de bevolkingsadministratie.“Politieke partijen kunnen op een onverantwoordelijke manier hiermee omgaan” volgens haar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerantwoordelijke voor gegevens Brunswijk op social media