maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Verantwoord vuurwerk: een oproep tot veiligheid en bewustzijn tijdens de feestdagen

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Vanaf vandaag is het mogelijk om vuurwerk aan te schaffen en af te steken. Voor velen is dit een langverwachte periode van plezier en vertier. Het KBS doet echter een dringend beroep op iedereen om extra verantwoordelijkheid te tonen tijdens deze periode.

Het wordt sterk afgeraden om vuurwerk af te steken in de buurt van locaties waar rust vereist is, zoals ziekenhuizen, bejaardencentra en gebedshuizen. In de afgelopen drie jaar is het aantal geregistreerde vuurwerkslachtoffers stabiel gebleven op zes. Voornamelijk jongeren vormen de meerderheid van de slachtoffers, die onveilig vuurwerk hebben afgestoken of letsel hebben opgelopen door roekeloos gedrag met vuurwerk door anderen. Het afgelopen jaar zijn vier slachtoffers doorverwezen naar de oogpoli, waarvan twee opname noodzakelijk bleek.

Het KBS benadrukt het belang van bewustwording en het veilig omgaan met vuurwerk, met speciale aandacht voor de genoemde kwetsbare locaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerantwoord vuurwerk: een oproep tot veiligheid en bewustzijn tijdens de feestdagen