dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Verantwoord afschaffen subsidies NVB besproken met regering

lees ook ...

Geen ontheffing voor invoer auto’s onder bouwjaar 2014

Er zal geen ontheffing meer worden verleend om auto’s onder bouwjaar 2014 in te voeren in Suriname. Dit wordt bekendgemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische...

Het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) heeft zijn actieplan voor 2021 om het bedrijf naar grotere hoogten te stuwen met de regering besproken. De directie van het vervoersbedrijf heeft een presentatie verzorgd aan president Chandrikapersad Santokhi. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) geeft aan, dat onderdeel van het actieplan is het efficiënter maken van busroutes.

Ook is van gedachten gewisseld over het afschaffen van subsidies op een verantwoorde wijze. Minister Jubithana merkte op, dat er ook gekeken wordt om een ander verdienmodel aan het NVB te koppelen zodat het bedrijf meer inkomsten heeft waardoor er geen subsidie gegeven hoeft te worden aan de doelgroepen.

Het is de bedoeling dat de leiding van het NVB en het ministerie over anderhalve maand weer bij de president zijn om verder over het actieplan van gedachten te wisselen. Ook is er met het staatshoofd gesproken over de reorganisatie van het bedrijf waarbij dit efficiënter gemaakt moet worden.

Minister Jubithana liet optekenen dat voor openbaar vervoer een autoriteit in het leven geroepen zal worden zodat zaken beter bepaald kunnen worden. Het is de bedoeling dat alle actoren hiervan onderdeel zullen zijn. Ook de kwestie rond vervoer met een sociaal tarief wordt nader bekeken.

NVB-directeur Fariyal Renfurm geeft aan, dat op instructie van president Santokhi de leiding van het bedrijf door moet gaan met het verzamelen van de nodige data ten behoeve van een gezonde bedrijfsvoering. Het staatshoofd is ook ingenomen met het actieplan dat is opgesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerantwoord afschaffen subsidies NVB besproken met regering