zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Verandermanagement team voor KPS

lees ook ...

OW-minister benadrukt unieke aanpak van renovatie van staats...

Het ministerie van Openbare Werken (OW), specifiek het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), is momenteel actief bezig met grootschalige renovatiewerkzaamheden. Minister Riad Nurmohamed ...

Bij het Korps Politie Suriname is er door minister Kenneth Amoksi een verandermanagement team bestaande uit vier politie functionarissen aangesteld  aangesteld bij het Korps Politie Suriname (KPS). Het team moet onder andere het personeelstekort zien op te heffen en het mogelijk maken dat hogere kader opleidingen binnen afzienbare tijd worden opgestart. Dit vond plaats op de politie post aan de Duisburglaan op 14 februari 2022.   

Ruben Kensen is bevordert tot Commissaris van Politie, terwijl Brayen Isaacs en Rishi Akkal in een later stadium bevordert zullen worden. Samen met Stanley Changoer, die eerder al benoemd is tot Commissaris van Politie, vormen deze vier functionarissen het nieuwe verandermanagementteam van het KPS. “Er zullen meetbare resultaten van het team worden geëist en aan de hand van de vorderingen van haar werkzaamheden zal dit traject een minimale tijdsduur van zes maanden beslaan” geeft minister Amoksi aan.

“Vanuit het ministerie zal er sturing worden gegeven aan het management van het KPS om rust te brengen in de top door middel van het plaatsen van de juiste persoon op de juiste plek”, vult de minister aan. Voor de regering is het van belang dat de politie goed equiped naar buiten komt met de juiste materialen zodat er gericht politiezorg gegeven kan worden aan de gemeenschap. Er zal meer ‘grijs’ op straat te zien zijn en de intentie voor een hechtere samenwerking met defensie is ook nog steeds aan de orde.

Er ligt reeds een Memorandum of Understanding (MoU) klaar die momenteel gescreend wordt door het ministerie van Binnenlandse zaken voor ondertekening door de ministeries van Justitie en Politie en Defensie. De samenwerking zal zijn op het gebied van uitwisseling van trainingen en manschappen en het ondersteunen bij surveillance en acties in het binnenland.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVerandermanagement team voor KPS