zondag 14 april 2024
29 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Venezuelaanse ambassadeur doet mee aan lezingen cyclus SDI

lees ook ...

Strategieën voor veiligheid en efficiëntie focus in politie-...

Onlangs brachten de nieuw aangestelde korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Bryan Isaacs, en de commissarissen Melvin Pinas en Rishi Akkal, een kennismakingsbezoek aan de bevelheb...

Ambassadeur Ayerim Flores Rivas van Venezuela heeft op 23 mei een presentatie verzorgd aan Surinaamse diplomaten als onderdeel van de lezingencyclus van het Surinaams Diplomaten Instituut (SDI). Het betreft de derde presentatie door een ambassadeur sinds de lezingencyclus in maart dit jaar werd gelanceerd.

Tijdens de serie lezingen gaat een diplomaat die in Suriname geaccrediteerd is, in op de buitenlandse politiek van het vertegenwoordigend land en de relatie met Suriname. De Venezolaanse afgezant heeft in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, haar expertise gedeeld over het buitenlands beleid van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. De relatie tussen Suriname en Venezuela bestaat sinds de onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

Ambassadeur Rivas zegt dat zowel Suriname als Venezuela solidariteit en wederzijds respect als principe hebben. Venezuela heeft als olieproducerend land ervaring met de internationale oliemarkt. Het is volgens de diplomaat belangrijk om andere staten duidelijk te maken dat Suriname over haar eigen natuurlijke hulpbronnen besluiten neemt en het laatste woord daarover heeft.

Het SDI houdt om de zes weken lezingen voor kennisverwerving én -versterking van de nieuwe generatie Surinaamse diplomaten. Het is de bedoeling dat de functionarissen hierdoor beter kunnen inspelen op de mogelijkheden en begrip hebben voor de omstandigheden van een land. Zij delen tegelijkertijd in de kennis én ervaring van afgevaardigden van landen waarmee Suriname betrekkingen heeft.

Bij de eerste sessie op 10 maart 2023 hield ambassadeur Julang Pujianto van Indonesië een presentatie, gevolgd door de Cubaanse ambassadeur Igor Azcuy Gonzáles op 19 april.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVenezuelaanse ambassadeur doet mee aan lezingen cyclus SDI