Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Venezuela doneert sneltesten aan Suriname

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin Volksgezondheid. Youtube

Het ministerie van Volksgezondheid mocht op 03 november een donatie 7.000 Covid sneltesten in ontvangst nemen van de Ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas. Het betreft in deze Antibody Rapid Detection Tests.

Eerder hadden de Minister van Buitenlandse Zaken van de Bolivariaanse Rebubliek Venezuela, Jorge Arreaza en de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin een gesprek op 10 augustus 2020. Mede in het kader van het gezamenlijke werk van Petro Caribe en Alba-TCP om de gezondheidscrisis te bestrijden en de economische en sociale gevolgen van de covid-19 pandemie te verzachten zijn deze zeven duizend (7.000) snel testen aan Suriname gedoneerd.

Minister Amar Ramadhin nam de sneltesten in ontvangst en bedankte Ambassadeur Flores voor de donatie. De deskundigen zullen beoordelen waar deze testen het best ingezet kunnen worden. Deze sneltesten kunnen binnen 10 minuten aantonen of er in het lichaam antilichamen tegen covid-19 zijn geproduceerd. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harold
maandag 9 november 2020 19:43

In Venezuela gaat het niet zo goed. Hoe kan het dat ze het veel beter hebben dan in Suriname. Wij zouden hun moeten helpen. Nee we leven in een waan dat het goed gaat in Suriname. Als buitenlanders ons niet helpen gaan we schijten. We houden van Suriname en hadden het liever anders gezien

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen