maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
3.4 C
Amsterdam
5
(2)

Veldwerkers Openbare Werken beter verzekerd bij bedrijfsongevallen

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

Veldwerkers in dienst van het ministerie van Openbare Werken (OW) worden beter verzekerd. 113 medewerkers van afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen (SGK) alsook 72 medewerkers van sectie Nickerie van het directoraat Civieltechnische Werken (CTW) krijgen een SOR-verzekering. Het ministerie wil namelijk betere voorzieningen creëren voor zijn personeel. Dit is de reden waarom de Surinaamse Ongevallen Regeling (SOR) bij de regering is ingediend en ook is goedgekeurd.

De Surinaamse wet verplicht alle werkgevers om werknemers te verzekeren bij bedrijfsongevallen. Het ministerie sloot de verzekering af voor de duur van 1 jaar te rekenen vanaf 1 januari 2022. Onlangs heeft de Onderraad voor Aanbesteding en Gunning in een vergadering besloten de levering van deze diensten te gunnen aan Fatum Schadeverzekeringen N.V. en Assuria Verzekeringen.

Minister Riad Nurmohamed hoopt hiermee de medewerkers te motiveren hun werk zonder zorgen uit te voeren, omdat zij gedekt zijn indien er zich iets mocht voordoen. Een bedrijfsongeval kan plaatsvinden tijdens het werk, maar kan ook als gevolg van een aanrijding onderweg naar het werk of terug naar huis.

“Helaas zijn ongelukken, met name tijdens het werk, niet altijd te voorkomen, maar een goede werkgever behartigt de belangen van het personeel,” benadrukte de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeldwerkers Openbare Werken beter verzekerd bij bedrijfsongevallen