dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidszone rond stuwmeer Suriname verbiedt alle economische activiteiten

lees ook ...

Particuliere bushouders vragen aandacht van minister TCT

De Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) is ontevreden over de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Rawien Bainath gaf in een gesprek met de STVS te kennen, dat de bewindsman nog s...

Na goedkeuring van het jaarverslag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), heeft de Staatsolie Maatschappij Suriname aangekondigd dat er nu formeel een veiligheidszone is vastgesteld rond het Prof. dr. ir. W.J. van Blommesteinmeer, beter bekend als het stuwmeer. Dit betekent dat alle economische activiteiten binnen dit gebied verboden zijn en dat er geen vergunningen zullen worden verleend voor gronduitgifte, concessies en bedrijfsactiviteiten.

In het geval dat er al vergunningen waren uitgegeven voor deze activiteiten binnen de veiligheidszone, zullen deze worden ingetrokken via een staatsbesluit. De formalisatie van de veiligheidszone zal worden uitgevoerd door minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en de directie van Staatsolie Maatschappij Suriname.

De districtscommissarissen, ministeries van Justitie en Politie en Defensie zullen samenwerken met Staatsolie om ervoor te zorgen dat de zone wordt gehandhaafd. Het doel hiervan is om het stuwdam te beschermen, wat van groot belang is voor de nationale veiligheid.

Om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking wordt gehoord, zal er met hen worden gesproken. Voor degenen die binnen de veiligheidszone wonen, zullen andere woningen ter beschikking worden gesteld. Dit proces zal worden gecoördineerd door Staatsolie samen met de ministeries van GBB en Regionale Ontwikkeling en Sport.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidszone rond stuwmeer Suriname verbiedt alle economische activiteiten