zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidszone rond stuwmeer Suriname verbiedt alle economische activiteiten

lees ook ...

Terugblik op Pinksteren: het grootste wonder van Christus *

Wie is Jezus Christus? Onze redder en verlosser zeggen de Christenen. Een wijze leraar, een profeet zeggen Hindoes, Boeddhisten en Moslims ze weten ook dat Jezus iemand was die wonderen deed maar meer...

Na goedkeuring van het jaarverslag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), heeft de Staatsolie Maatschappij Suriname aangekondigd dat er nu formeel een veiligheidszone is vastgesteld rond het Prof. dr. ir. W.J. van Blommesteinmeer, beter bekend als het stuwmeer. Dit betekent dat alle economische activiteiten binnen dit gebied verboden zijn en dat er geen vergunningen zullen worden verleend voor gronduitgifte, concessies en bedrijfsactiviteiten.

In het geval dat er al vergunningen waren uitgegeven voor deze activiteiten binnen de veiligheidszone, zullen deze worden ingetrokken via een staatsbesluit. De formalisatie van de veiligheidszone zal worden uitgevoerd door minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en de directie van Staatsolie Maatschappij Suriname.

De districtscommissarissen, ministeries van Justitie en Politie en Defensie zullen samenwerken met Staatsolie om ervoor te zorgen dat de zone wordt gehandhaafd. Het doel hiervan is om het stuwdam te beschermen, wat van groot belang is voor de nationale veiligheid.

Om ervoor te zorgen dat de lokale bevolking wordt gehoord, zal er met hen worden gesproken. Voor degenen die binnen de veiligheidszone wonen, zullen andere woningen ter beschikking worden gesteld. Dit proces zal worden gecoördineerd door Staatsolie samen met de ministeries van GBB en Regionale Ontwikkeling en Sport.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidszone rond stuwmeer Suriname verbiedt alle economische activiteiten