dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
1
(1)

Juspol lanceert Veiligheidszone Paramaribo Centrum

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

Het Project Veiligheidszone Paramaribo Centrum is een project voor het veilighouden van de binnenstad en is op 5 januari 2021 door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi gelanceerd. Dit veiligheidsproject vloeit voort uit het “Concept Criminaliteits Urgentieplan” van het ministerie. Bij de launch waren vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname( KPS), de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de voorzitter van de stichting Uitgaanscentrum (UPS) aanwezig.

De minister gaf aan dat er voor het centrum gekozen is, omdat het Centum ook het bestuurs-, financieel- en uitgaanscentrum in dit gebied is. “Dit project past goed in de visie van de regering, namelijk dat veiligheid ook een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen overheid en burgerij.” Het project zal bestaan uit surveillance en wel eenmaal 24 uur per voertuig, maar ook te voet of op de fiets door de Politie Bikers. De surveillance laat het overheidsgezag zien, heeft een preventieve werking  en versterkt het veiligheidsgevoel van de burger.

BBS’ers en het veiligheidspersoneel van de CBvS hebben de status van buitengewoon agent van politie en zullen ook aan dit project hun bijdrage leveren.

UPS-voorzitter Robbin Roemer was ook enthousiast over het project. “Vanuit het ministerie zal er alles gedaan worden om samen met deze stichting de veiligheid te garanderen in het uitgaanscentrum”, zei minister Amoksi.

De algehele leiding van het project ligt in handen van de regio-commandant van Paramaribo Centrum, hoofdinspecteur Orlando Jacott. Voor het bijsturen van het project zal er een wekelijkse evaluatie plaatsvinden, terwijl de data vergeleken zullen worden. Na Paramaribo is Lelydorp en omgeving aan de beurt. Hierna volgen Moengo, Albina, Nickerie, Koewarasan, Boma en omgeving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameJuspol lanceert Veiligheidszone Paramaribo Centrum