donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidstrainingen voor Narcoticabrigade

lees ook ...

ultimatum: adviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk d...

- ultimatum: veiligheidsadviseur Melvin Linscheer eruit, of Brunswijk doet niet meer mee - De gezondheidszorg zal de komende covid-golf niet aankunnen - Voedsel wordt in Suriname dagelijks duurder. ...

Recentelijk zijn er drie trainingen voortvloeiend uit de samenwerking tussen Suriname en Nederland op het gebied van veiligheid verzorgd in Suriname waaronder de training tot speurhondengeleider en de Analisten- en Onderhouds trainingen voor medewerkers van de Anti Narcotica brigade en het Team Bestrijding Internationale Drugssmokkel (BID). 

Dit alles is onderdeel van het BID programma, waarbij de Nationale Politie (NP) en de Koninklijke Marechaussee (Kmar) een bilaterale samenwerking hebben met het Korps Politie Suriname (KPS) op het gebied van de drugsbestrijding. In dit kader zijn er verschillende tools geschonken door de NP en de Kmar.

De certificaat uitreiking vond op vrijdag 8 april plaats in de Conference room van het KPS aan de Duisburglaan. De Directeur Operaties, commissaris van politie Bryan Isaacs gaf in zijn toespraak aan dat de internationale samenwerking randvoorwaardelijk is voor een effectieve aanpak van de drugsbestrijding. “Deze trainingen zullen bijdragen aan een solide aanpak van de internationale drugssmokkel”.

Hij gaf aan dat de internationale politie samenwerking zal worden geïntensiveerd en deed een oproep aan de getrainde medewerkers om de opgedane kennis en skills ten volle in te zetten in de strijd tegen druggerelateerde criminaliteit.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidstrainingen voor Narcoticabrigade