maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidsplan voor scholen

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Een schoolsafety training is georganiseerd door het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het United States Agency for International Development (USAID). Het doel van de training was het voorbereiden van verantwoordelijken op de scholen op rampen en ongevallen.

USAID-instructeurs uit het Caraïbisch gebied hebben de training verzorgd aan leerkrachten van het voortgezet onderwijs (MULO en LBO). Directeur Haidy Lindveld van CENASU heeft de training gecoördineerd.

Op 17 mei jongstleden ontvingen de leerkrachten, die deelnamen aan de training een certificaat. De training legde de nadruk op het identificeren van situaties binnen de school waarop men moet letten. Leerkrachten zullen regelmatig simulatieoefeningen doen. “Het is goed te herkennen dat wij als Surinamers onze eigen mogelijkheden moeten ontwikkelen. Deze informatie moeten de cursisten overbrengen aan collega’s en ook leerlingen”, aldus NCCR-coördinator Jerry Slijngaard.

Leerkrachten zijn tijdens deze training onderwezen in het opzetten van een veiligheidsplan voor hun school. Deze kennis moet worden gedeeld met andere scholen. Erkend wordt dat bewustwording van zo’n plan nog ontbreekt bij onze leerkrachten.

Op de ochtend van de certificaatuitreiking werd er een brandsituatie gesimuleerd door de leerkrachten op de Theodoor Judaschool. “Het was heel mooi om te zien hoe alle leerlingen bij het horen van de dubbele schel uit de klas snelden. Het enige wat de leerkracht moet doen, is het register pakken omdat daar de presentie in zit, en de kinderen leiden naar een veilige plek”, aldus Lindveld.

Bron: Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidsplan voor scholen