donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidsmensen Suriname kregen training VS

lees ook ...

Wegafsluiting ivm asfaltering Domineestraat

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met asfalteringswerkzaamheden aan de Domineestraat, een gedeelte van de weg zal worden afgesloten. Het weggedeelte dat wordt afgeslot...

Zes weken lang hebben personen uit de Surinaamse veiligheidsdiensten meegedaan aan een Joint Combined Exchange Training Program (JCET) van de Special Operations van het Southern Command USA (Socsouth). De afsluiting hiervan vond op dinsdag 27 april plaats middels het overhandigen van certificaten aan de deelnemers.

Vanwege de toename van het aantal Covid-19-besmettingen in het land, werd de demonstratie die de participanten zouden geven van het bijgeleerde, afgelast. De training bestond uit verschillende schiettechnieken, medische training, communicatie, tactische gevechts-, infiltratie- en aanvalstechnieken in de jungle en gebouwen, waaronder ook de zogenaamde ‘room clearing procedures’.

Namens Suriname deden de leden van het Korps Speciale Troepen (KST) en de Counter Terrorism Unit (CTU) mee aan de training, terwijl de Socsouth met 11 trainers was vertegenwoordigd. Deze JCET-trainingen zijn speciaal opgemaakt voor de Amerikaanse elite-eenheden. Dit geeft ook de troepen van het gastland de kans om deel te nemen aan de training. Zowel Suriname en de VS erkennen het belang van deze training en het voort durende partnerschap tussen de twee bevriende naties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidsmensen Suriname kregen training VS