maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(1)

Demonstranten gooien eieren naar veiligheidsdiensten; tolerantiegrens overschreden

lees ook ...

Suriname lanceert LEES-KRACHT project voor versterking leeso...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op 26 februari 2024 het "LEES-KRACHT" professionaliseringsprogramma gelanceerd, met als doel het versterken van het leesonderwijs op basisscho...

Bij de protestactie van dinsdag vóór het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is de tolerantiegrens van de veiligheidsdiensten overschreden. Ze werden bekogeld met eieren. Het is de politie en overige veiligheidsdiensten door kordaat optreden gelukt om erger te voorkomen. Aan de actievoerders is een ernstige waarschuwing gegeven.

De politie en overige veiligheidsdiensten hebben als taak om het geheel goed te begeleiden en te zorgen voor de veiligheid van een ieder, dus ook de actievoerders. Het recht op een vreedzaam protest wordt gerespecteerd, maar op de actievoerders wordt een dringend beroep gedaan om zich te houden aan wet en regelgeving.

Het verstoren van de openbare orde dan wel het plegen van handelingen met name. opwerpen van barricades op de openbare wegen, plegen van vernielingen, bedreigingen uiten of aanzetten tot baldadigheden past niet in een geordende maatschappij. De politie zal niet schromen om op te treden tegen de ordeverstoorders, aangezien dit een strafbaar feit oplevert.

De politie doet op de Surinaamse gemeenschap wordt het beroep om te allen tijde de wet- en regelgeving in acht te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDemonstranten gooien eieren naar veiligheidsdiensten; tolerantiegrens overschreden