dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Veiligheidscrisis voor Chinese gemeenschap:onmiddellijke actie overheid noodzakelijk

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

De Surinaamse Chinese United Association (SCUA), vertegenwoordiger van de Chinese gemeenschap in Suriname, heeft een verklaring uitgegeven waarin zij diepe bezorgdheid uitspreekt over de toenemende onveiligheid waarmee Chinese ondernemers worden geconfronteerd. De verklaring volgt op een reeks gewelddadige overvallen in verschillende delen van het land.

Sinds mei 2022 hebben meerdere Chinese ondernemers het slachtoffer van roofovervallen en geweldsmisdrijven in onder andere Langatabiki, Livorno, Moengo, en Atjoni. De SCUA benadrukt de ernst van de situatie en merkt op dat de veiligheidssituatie met name zorgwekkend is in Marowijne, Brokopondo, en het grootstedelijk gebied van Paramaribo.

De SCUA herinnert aan eerdere gesprekken met minister Amoksi van Justitie en Politie, evenals met commissarissen Stanley Changur en Orlando Jacott, na soortgelijke incidenten in 2022. Ondanks beloften van de overheid en aankondigingen van maatregelen, blijft de onveiligheid voortduren.

De Chinese gemeenschap vraagt nu niet om toezeggingen, maar eist concrete actie. De SCUA roept de regering op om onmiddellijk financiële en logistieke middelen vrij te maken voor de uitvoering van maatregelen die de veiligheid op het gehele grondgebied van het land moeten verbeteren.

Daarnaast dringt de SCUA aan op de opsporing en vervolging van de daders om gerechtigheid te waarborgen. Met deze verklaring hoopt de SCUA de aandacht te vestigen op de dringende noodzaak van effectieve maatregelen om de veiligheid van de Chinese gemeenschap en haar ondernemers te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidscrisis voor Chinese gemeenschap:onmiddellijke actie overheid noodzakelijk