dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
3
(1)

Veiligheidscontroles leiden tot overtredingen en inbeslagnames

lees ook ...

Volksgezondheid streeft naar voldoende medicijn in voorraad

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil gedaan krijgen dat door bestelling de voorraden van noodzakelijke medicatie op peil wordt gehouden. Hij meent dat er bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorz...

Op zaterdag 16 september 2023 werd een grootschalige veiligheidsoperatie uitgevoerd in het hele land door een samenwerking tussen de politie, het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Militaire Politie (MP). In totaal werden 1479 voertuigen onderworpen aan grondige controles, wat resulteerde in 117 onmiddellijke processen-verbaal.

De meest voorkomende overtredingen waren onder andere het rijden met micaplaten (52 gevallen), het niet aanbieden van voertuigen voor herkeuring (45 gevallen), en overschrijding van de maximumsnelheid (23 gevallen). Ook werden 19 voertuigen aangetroffen die niet verzekerd waren, en 7 personen bleken zonder geldig rijbewijs te rijden. De opbrengst aan boetegelden bedroeg SRD 20.345.

Daarnaast werden aanzienlijke hoeveelheden illegale goederen in beslag genomen, waaronder een vuistvuurwapen van het merk Zoraki MD 904, 1 stuk 9 mm patroon, 2 gas buksen, 1 dolkmes, 1 taser, 3 dozen Chinese medicijnen, 1 doos tabletten, 68,5 gram marihuana, 20 gram hasj, 1,45 gram sukru, 11 XTC tabletten en 3,5 gram cocaïne. In totaal werden 5 personenauto’s, 1 motorfiets en 2 bromfietsen in beslag genomen, terwijl 10 rijbewijzen werden ingetrokken vanwege overschrijding van de maximumsnelheid.

Tijdens de operatie werden ook maritieme inspecties uitgevoerd door de Maritieme Politie, waarbij 2 vaartuigen en 5 aanmeersteigers werden gecontroleerd. Een onbevoegde persoon die aan boord van een vaartuig werd aangetroffen, werd verwijderd en aan wal gebracht. Bij de drugsinvallen door de Narcoticabrigade werden onbeheerde drugs aangetroffen en in beslag genomen, evenals een gas buks die in een toiletcistern was verborgen.

Verder werden er acties ondernomen aan de Anamoestraat door de medewerkers van Vreemdelingenzaken en Trafficking In Persons, waarbij tippelaars werden verwijderd van de locatie. In totaal resulteerde de operatie in 2 aanhoudingen wegens overtreding van de Vuurwapenwet en 1 aanhouding wegens rijden onder invloed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidscontroles leiden tot overtredingen en inbeslagnames