dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheidsbonden zijn in actie

lees ook ...

South Korea and Suriname desire to strengthen their connecti...

At the UN General Assembly in New York, President Chan Santokhi met with his South Korean colleague Yoon Suk-Yeol. The president of South Korea also mentioned that his nation has proposed the ancient ...

De veiligheidsbonden hebben besloten direct in actie te gaan op vrijdag jongstleden, nadat de gesprekken met een cluster van ministers onder leiding van minister Albert Ramdin van Bibis, niet geleid heeft tot het gewenste resultaat. Het gaat om de bonden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, Korps Brandweer Suriname en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname.

Vrijdagmorgen tijdens een algemene ledenvergadering is besloten om in actie te gaan. Geen enkele afdeling of dienst heeft daarbij dispensatie gekregen om normaal het werk uit te voeren.

Max Breinburg, voorzitter van de bond bij de Penitentiaire Ambtenaren (BPAS), zegt aan de redactie dat de actie doorgaat totdat president Chandrikapersad Santokhi hen ontvangt voor een gesprek. De bonden staan erop dat zij minimaal een overbruggingstoelage van vijftig tot zestig procent ontvangen in aanloop naar de goedkeuring van een nieuwe loonreeks.

Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, die bevestigd dat de gesprekken al maanden gaande zijn met de minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, heeft de regering niet de financiële middelen om de verhoging toe te kennen. “We hebben arbeidsrust nodig, we hebben de veiligheidsbonden nodig dus wij gaan alle inspanningen plegen om de rust te bewaren”, aldus de minister.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheidsbonden zijn in actie