dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheid veldmedewerkers belangrijk voor Openbare Werken

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

Investeren in veldmedewerkers is enorm belangrijk voor minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De vraag naar gepaste veiligheidsattributen is reeds jaren aan de orde geweest. Besloten is om duurzaam te investeren in de veiligheid van alle OW-ambtenaren. Daarom zijn onlangs 375 medewerkers van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) voorzien van veiligheidsattributen.

OW-minister Nurmohamed heeft reeds opdracht gegeven een veiligheidsplan op te maken dat bedoeld is voor de medewerkers van het hele ministerie. Een draft van dit plan wordt binnenkort overhandigd aan de directieleden, waarin wordt meegenomen dat directieleden verplicht zijn een deel van hun budget te investeren in veiligheidsattributen voor hun medewerkers.

“Na 5 jaar moet niet weer gezegd worden dat onze mensen geen goede veiligheidsschoenen hebben om het veldwerk te doen”, gaf de OW-bewindsman te kennen. Ondanks de enorme schulden die het ministerie heeft is het gelukt de veiligheidsattributen aan te schaffen. Minister Nurmohamed vraagt zich daarom af waarom dit niet in de voorgaande jaren gerealiseerd kon worden.

Verder benadrukt de OW-topman dat niemand politiek moet spelen, eenieder is opgeroepen te werken voor het ministerie. “Binnen 2 jaar moet de achterstand van veiligheidsattributen zijn ingehaald”. OGA heeft behoefte aan veiligheidsproducten voor minimaal 500 veldmedewerkers, teneinde het werk zo efficiënt- en veilig mogelijk uit kunnen voeren.

Het veiligheidsaspect is opgenomen in het organogram onder de afdelingen Environmental and Social Impact Assessment (ESIA) en Quality, Environmental, Health & Safety (QEHS) Management System dat ressorteert onder het directoraat Onderzoek en Dienstverlening. Deze zorgen ervoor dat veiligheid duurzaam verankerd wordt bij Openbare Werken. De OW-bewindsman benadrukte dat hij er niet is om een eenmalige show te geven, maar dat de zaken die hij nu aan het realiseren is blijven bestaan voor de ambtenaren.

“In dit kader is er ook geïnvesteerd in een trainingsmanual voor het departement, waarin alle mogelijke trainingen zijn opgenomen die de OW-ambtenaren kunnen volgen. Recentelijk heeft een afdeling van directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer een training gevolgd over composteren. De bewaking volgt momenteel ook trainingen en zo zal door worden gewerkt aan de loopbaanontwikkeling van alle OW-medewerkers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheid veldmedewerkers belangrijk voor Openbare Werken