woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Veiligheid Saramacca besproken met minister Amoksi

lees ook ...

HB media presenteert African Edition in culturele evenemente...

Het oudste theater in Suriname en het Caraïbisch gebied, Thalia organiseert op 13 april aanstaande op het terras, een African Editionuit  haar culturele evenementenserie. Djina Berggraaf-Sanchit, dire...

 De criminaliteit in het district Saramacca neemt onacceptabele vormen aan. Burgermoeder Sherin Bansi-Durga heeft donderdag jongstleden ten einde raad aangeklopt bij minister Amoksi van Justitie en Politie om te komen tot oplossingen. Toegenomen brute overvallen werden besproken tijdens deze ontmoeting in aanwezigheid van de directeur Operationele Diensten, Bies Somai.

De gemeenschap van Saramacca ziet al geruime tijd een stijgende trend en verruwing van de criminaliteit. Nu houdt men het niet alleen bij berovingen, maar de overvallers mishandelen nu ook hun slachtoffers. Een onveilig gevoel is gegroeid met deze situatie.

Het district kent onbemande posten nabij de brug van uitkijk en Monkshoop. Amoksi zal alles doen om deze posten nieuw leven in te blazen.

De minister en de nieuwe politiechef Bryan Isaacs willen alles doen om de woonsatisfactie van Saramacca te bevorderen. Mogelijkheden zijn bekeken met de Gewestelijke Politiecommandant om te komen tot een oplossing. De genomen maatregelen hebben nog geen verlichting gebracht in de gemeenschap, vandaar dat men nu met alle relevante actoren tot een structurele oplossing hoopt te komen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheid Saramacca besproken met minister Amoksi