maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
0
(0)

Veiligheid is een vereiste bij de ontwikkeling van Oil and Gas

lees ook ...

Noodtoestand in Wageningen door aanhoudende bosbranden

In de afgelopen weken wordt Wageningen geplaagd door aanhoudende bosbranden, wat heeft geleid tot een verslechterende situatie in de regio. De inwoners klagen over een scala aan gezondheidsprobleme...

Veiligheid is een  heel belangrijk voorwaarde om de voordelen van het Oil and Gas sector binnen te halen. De Verenging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is zich ervan bewust, dat bedrijven dit als voorwaarde stellen om producten af te nemen van locale bedrijven. Op 28 juni bij de opening van de ‘Oil and Gas’ beurs, zal men direct van start gaan met Occupational Safety and Health Trainingen (EOSH), die verzorgd worden door een ILO gecertificeerde trainer. Toegang tot de beurs is gratis.

Suriname zal voordelen binnenhalen via Local content oftewel locale inbreng. “Wij moeten onszelf gereed maken om mee te kunnen liften met de ‘Oil and Gas’ ontwikkeling. En dan zal elke sector voordelen hebben aan deze economische impuls,” volgens  Sherida Mormon, de nieuwe  directeur van VSB.

Er volgen meer trainingen op dit gebied, die nu worden voorbereid . Samen met de trainingen wordt ook het Digitaal Members Benefit Portaal gelaunched. “Via dit portaal kunnen bedrijven die lid zijn van de VSB makkelijker onderling zakendoen. We hopen ook dat meerdere bedrijven zich aansluiten bij de VSB om van dit bijkomend voordeel gebruik te maken”, zegt Mormon verder.

Volgens de directeur is het noodzakelijk  dat de VSB, namens alle bedrijven, aan de ‘Oil and Gas Summit’  die eind juni in Suriname wordt gehouden deelneemt.

De bijdrage aan het Bruto National Procuct zal door de Oil and Gas ontwikkeling in Suriname kunnen toenemen. Dit betekent meer werkgelegenheid, de overheid zal uiteindelijk nieuwe bronnen van inkomsten krijgen. Ook armoede zal teruggedrongen Worden.

“Wij kunnen invulling geven aan ‘local content’ zodat bedrijven van Suriname in het algemeen en onze leden in het bijzonder voordeel hebben aan de ‘Oil and Gas’ industrie. En daarnaast kan de VSB er mede op toezien dat zaken als ‘decent work’, ‘klimaatverandering’ en ‘gelijke kansen voor man en vrouw’ ingebed zijn in deze ontwikkeling. Dit in relatie tot de Sustainable Development Goals die de VSB heel hoog in haar vaandel heeft.” Men wil ook bevorderen dat het Suriname Business Forum ‘local contact capacity building institute’ wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeiligheid is een vereiste bij de ontwikkeling van Oil and Gas