woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Veilige decemberfestiviteiten: Samenwerking Politie, Brandweer en Bestuursdienst

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Op donderdag 30 november 2023 organiseerde de regiocommandant van Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, een werkoverleg op het hoofdbureau van politie aan de Duisburglaan. Het overleg bracht leiders van het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Bestuursdienst bijeen, in het kader van de verwachte drukte tijdens feestactiviteiten in december en de naderende jaarafsluiting.

Tijdens het overleg presenteerde het hoofd Speciale Diensten, commissaris Eshita Hunte, knelpunten met betrekking tot het onderzoek van vergunningaanvragen bij het KPS. Het KBS en de bestuursdienst lichtten de procedure toe voor de afhandeling van aanvragen voor openbare vermakelijkheden en het beleid met betrekking tot wegafsluitingen.

Het doel van het overleg was om in samenwerking met districtscommissarissen en de brandweer goede werkafspraken te maken, waarbij rekening werd gehouden met de inzichten van alle betrokkenen. Er werd algemeen overeengekomen dat het algemeen belang altijd voorrang zal krijgen boven het specifieke belang van organisatoren bij het toekennen van vergunningen.

De politie zal strikt toezien op de naleving van alle voorwaarden die zijn vastgesteld bij de vergunningaanvraag voor evenementen van welke aard dan ook.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeilige decemberfestiviteiten: Samenwerking Politie, Brandweer en Bestuursdienst