woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Veilig drinkwater voor ressorten Commewijne

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

De president wil over zes maanden delen van Commewijne voorzien van drinkwater. Het is niet gemakkelijk om dit doel te bereiken, maar de directeur van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij zal zich inzetten om te voldoen aan de wens van de president. Zaterdag is men al gestart met de bouw van een drinkwaterinstallatie, met bijbehorende distributieleiding. Dit is in samenwerking met de Belgische Watergroep.

Het project is begroot voor 6,8 miljoen euro. Suriname moet een eigen bijdrage van 1,5 miljoen euro opbrengen. De rest van het bedrag is een lening  tegen 7,5 procent rente. Abiamofo noemt  de lening een “enorme uitdaging”.  Regering Bouterse-Adhin heeft zich niet gehouden aan de betalingsafspraken met deze aannemer. De huidige regering heeft bespaard en kon daardoor een deel van het bedrag aflossen, zodat het werk kon beginnen.

Er was een zware regeringsdelegatie aanwezig. De president zegt dat het geen showproject is, zoals de vorige regering dat deed. Deze regering is zeven maanden na overname  ermee gestart. Te La Liberté kwam de delegatie voor het startsein. De Vice-president was ook aanwezig. Verder maakten David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen,  Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de first lady Mellisa Santokhi-Seenachery ook deel uit van de delegatie.

Het watervoorzieningsproject was een initiatief van de vorige regering. De planning was  om  aan het eind van dit jaar af te ronden. Santhoki wil dat over zes maanden realiseren voor de ressorten Alkmaar, Tamanredjo, Meerzorg en Nw. Amsterdam . “Ik weet niet hoe, maar het zal wel moeten gebeuren. Wanneer de president heeft gesproken dan heeft de president gesproken”, was de reactie van Oosterling.

Voor de vice-president is dit alles een belangrijk moment. Hij zal “pas echt blij zijn wanneer ik water uit de kraan zie stromen; dan mi sa taki a wroko du, ja.” verklaarde hij. Hij vindt dat het project niet is afgerond, omdat de vorige regering niet daadkrachtig heeft gewerkt. “Vanaf ik er ben, heb ik mij daarom sterk gemaakt om dit van de grond te krijgen.” vervolgde hij.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeilig drinkwater voor ressorten Commewijne