dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Vegetarisch Food Festival van Stichting eat Yourself Healhty

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

 Stichting Eat Yourself Healthy organiseerde zondag jongstleden een Vegetarisch Festival met kersttintje op het terrein van het Suriname Hospitality, Tourism and Training Centre.  Getoond werd dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn. Ook vegetariërs kunnen een goed gebalanceerde maaltijd nuttigen dagelijks. In restaurants eten is voor deze groep wel een uitdaging.

Jarenlang hebben deelnemers van het Vegetarisch Festival gewerkt aan recepten en de bereidingswijze van vegetarische menu’s. Tijdens het evenement is dit tentoongesteld. Men had genoeg keus tussen champignonsoep, gevulde komkommer met salade gemaakt van aardvruchten, pom, pastei, broodjes met een mix van gedroogde tomaten en olijven, humus, zelfgemaakte cream cheese en tapenade, fiadoe zonder eieren, Trinidadiaanse doubles en roti met masala kousenband, boulanger en aardappelen en shepherd pie met linzen en meer.

Bij de Brahma Kumaris bestond de mogelijkheid om gratis te proeven van verschillende versnaperingen, waaronder een custard cake, pom, pastei en fiadu.  Dit zorgde voor een drukte bij deze stand. De recepten werden ook met het publiek gedeeld. Vlees is in deze gerechten vervangen door tahoe, mais en doperwten.

Een uitdaging voor vegetariërs is dagelijks het in elkaar zetten van een gebalanceerde maaltijd, waarbij de dierlijke eiwitten vervangen worden door plantaardige producten met de juiste voedingswaarde. Bonen zijn hiervoor zeer geschikt. Weinig zout wordt aangeraden. Over het algemeen hebben vegetariërs weinig keus in restaurants.

“Ik heb het nu nog te druk voor het samenstellen van een vleesloos menu. Maar wat ik zeker ga bakken is een Caribische Christmas cake, bekend als de black cake. Het is een absolute favoriet van de familie,” zegt Lorainne Vrede, die verbonden is aan de stichting. Ook tijdens de feestdagen heeft zij voldoende keus om zonder vlees te eten, een shepherd pie of een lasagna horen tot de keuzen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVegetarisch Food Festival van Stichting eat Yourself Healhty