zaterdag 13 juli 2024
27 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
0
(0)

Veeteelt coöperatie Saramacca bezoekt minister van LVV

lees ook ...

Vakbond niet op de hoogte van sluiting Greenheart in Apoera

Internationale media hebben de afgelopen dagen gemeld dat het houtbedrijf Greenheart Group Limited zijn vestiging in West-Suriname (Apoera) zal sluiten. De slechte economische situatie, moeizame proce...

De Minister van LVV, Parmanand Sewdien, heeft gisteren bezoek gehad van de Veeteelt Coöperatie Saramacca & omstreken. De coöperatie is opgericht op 08 juli 2021 op initiatief van lokale veeboeren die inzagen dat zij alleen door te bundelen en door kennis en resources met elkaar te delen, de  totale veesector tot ontwikkeling konden brengen. 

De coöperatie gaat zich richten op duurzame vee produktie met het accent op rasverbetering, het moderniseren en innoveren van produktie technieken, verhoging van de vee produktie en afzet en verwerking van veeprodukten en het verzorgen van trainingen aan haar leden. Het bestuur van de coöperatie legde de minister een aantal zaken voor zoals de produktie van ruw voer, kunstmatige inseminatie, de opzet van een model melkveebedrijf en ontwatering en voorlichting.

De minister is zeer ingenomen met het initiatief van de veeboeren, namelijk het samen bundelen om hun doelen te realiseren. In dit kader heeft de minister alle medewerking toegezegd en de Coöperatie mag rekenen op alle steun en medewerking van hem en zijn ministerie.

Het  coöperatie bestuur bestaat uit 07 leden, te weten: R. Narain( voorzitter), Y. Leysner (onderoorzitter), Y. Jahangir (eerste secretaris), F. Hassenmahomed (tweede secretaris), B. Gauri (eerste penningmeester), S. Birdja (tweede penningmeester) en R. Chaterpal (commissaris).

Het DNA-lid lid Radjendre Debie wordt door de veeteeltcoöperatie hartelijk dank gezegd voor de ondersteuning en begeleiding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeeteelt coöperatie Saramacca bezoekt minister van LVV