Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Veerboot Suriname – Guyana nog steeds uit de vaart

Geplaatst

op

door

De Canawaima veerboot die de route tussen Suriname en Guyana onderhoudt, is nog steeds niet in de vaart. Al ruim een maand wordt deze verbinding niet onderhouden, omdat het vaartuig defect is. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zegt dat het van de Guyanese overheid afhangt om voor een gezamelijke oplossing te zorgen. Suriname is gereed om een structurele oplossing door te voeren.

Volgens de bewindsman wordt geprobeerd om op de juiste manier zaken opgelost te krijgen. Echter verlopen gesprekken met het buurland over de defecte veerboot moeizaam. Via het ministerie van Buitenlandse Zaken worden er voorbereidingen getroffen om dit vraagstuk via de diplomatieke weg op te lossen.

De veerdienst is een gezamenlijke operatie van Suriname en Guyana. Suriname wil in aanloop naar de grote vakantie er alles aan doen om zaken te normaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ullrich

bouw een brug dan zijn jullie van dit gezeik af. we leven niet meer in de oertijd. Suriname en Guyana moeten gewoon een brug plaatsen..Advertentie

Sport

Suriname stijgt negen plaatsen op FIFA-ranglijst

Geplaatst

op

door

Suriname is negen plaatsen gestegen op de ranglijst van wereldvoetbalbond FIFA. 
Natio stond op de 153 plek en is inmiddels de nummer 142. 

Na elke interlandperiode krijgt de ranking van de FIFA een update. Het Surinaams elftal kwam eerder deze maand in actie tegen Dominica en Nicaragua. Beide kwalificatieduels voor het Nations league werden gewonnen door de formatie van bondscoach Dean Gorre. 

In oktober komt het Surinaams elftal weer in actie. Eerst gaat Natio bij St. Vincent Grenadines op bezoek, op 11 oktober, drie dagen later op 14 oktober volgt het thuisduel tegen St. Vincent Grenadines in het Andre Kamperveen Stadion. 

Bron : SVB

Lees verder

Suriname

Bouterse maakt aanpak drugsproblematiek tot prioriteit

Geplaatst

op

door

President Desiré Bouterse heeft de aanpak van de drugsproblematiek getild naar het presidentieel niveau en gemaakt tot nationale priotiteit. Het staatshoofd heeft deze mededeling gedaan bij het in ontvangst nemen van het Nationaal Drugs Masterplan 2019-2023. Dit moment is bijzonder, omdat het de eerste keer is dat een president het masterplan heeft ondertekend.

Het plan is door Danielle Veira, directeur van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV), overhandigd aan het staatshoofd. “Suriname wenst de drugsproblematiek te beheersen en dit plan gaat ons de mogelijkheid geven om daadkrachtig op te treden. Als we met elkaar samenwerken en het met goede wil en gedrevenheid doen, dan kunnen we ervoor zorgen dat Suriname voor wat betreft de drugsbestrijding op de goede weg is”, zegt Veira.

Voor de totstandkoming van dit document heeft de Nationale Anti-Drugsraad (NAR) het voorwerk gedaan. DNV heeft er diepgaand naar gekeken, omdat dit plan moet voldoen aan een multidisciplinaire aanpak. “Internationaal vraagt men dat elk land een anti drugsplan heeft. We zijn lid van de Verenigde Naties, die bestaat uit verschillende organen die zich bezighouden met drugsvraagstukken in de lidstaten. Door dit masterplan kan in VN-verband nagegaan worden welke plannen het land heeft voor de aanpak van de drugsproblematiek en in hoeverre hieraan invulling wordt gegeven”, zegt Wilgo Koster, vertegenwoordiger van de NAR.  President Bouterse noemt het finaliseren van dit masterplan een mijlpaal, die hij zeker zal bespreken tijdens zijn nieuwjaarsrede in De Nationale Assemblée.

Lees verder

Meest gelezen

X