Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Veerboot Suriname – Guyana nog steeds uit de vaart

Geplaatst

op

door

De Canawaima veerboot die de route tussen Suriname en Guyana onderhoudt, is nog steeds niet in de vaart. Al ruim een maand wordt deze verbinding niet onderhouden, omdat het vaartuig defect is. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zegt dat het van de Guyanese overheid afhangt om voor een gezamelijke oplossing te zorgen. Suriname is gereed om een structurele oplossing door te voeren.

Volgens de bewindsman wordt geprobeerd om op de juiste manier zaken opgelost te krijgen. Echter verlopen gesprekken met het buurland over de defecte veerboot moeizaam. Via het ministerie van Buitenlandse Zaken worden er voorbereidingen getroffen om dit vraagstuk via de diplomatieke weg op te lossen.

De veerdienst is een gezamenlijke operatie van Suriname en Guyana. Suriname wil in aanloop naar de grote vakantie er alles aan doen om zaken te normaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ullrich

bouw een brug dan zijn jullie van dit gezeik af. we leven niet meer in de oertijd. Suriname en Guyana moeten gewoon een brug plaatsen..Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X