Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Veerboot Suriname – Guyana nog steeds uit de vaart

Geplaatst

op

door

De Canawaima veerboot die de route tussen Suriname en Guyana onderhoudt, is nog steeds niet in de vaart. Al ruim een maand wordt deze verbinding niet onderhouden, omdat het vaartuig defect is. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), zegt dat het van de Guyanese overheid afhangt om voor een gezamelijke oplossing te zorgen. Suriname is gereed om een structurele oplossing door te voeren.

Volgens de bewindsman wordt geprobeerd om op de juiste manier zaken opgelost te krijgen. Echter verlopen gesprekken met het buurland over de defecte veerboot moeizaam. Via het ministerie van Buitenlandse Zaken worden er voorbereidingen getroffen om dit vraagstuk via de diplomatieke weg op te lossen.

De veerdienst is een gezamenlijke operatie van Suriname en Guyana. Suriname wil in aanloop naar de grote vakantie er alles aan doen om zaken te normaliseren.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ullrich

bouw een brug dan zijn jullie van dit gezeik af. we leven niet meer in de oertijd. Suriname en Guyana moeten gewoon een brug plaatsen..Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X