dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
17 C
Amsterdam
0
(0)

Veelzijdige Agrarische beurs vanaf 05 mei 2023

lees ook ...

Mac Andrew belooft snellere administratieve afhandeling voor...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) ontving enkele jongerenleiders om uitdagingen rondom hun functioneren te bespreken. De bijeenkomst omvatte jongerenvertege...

De Agrarische Beurs gaat op vrijdag 05 mei 2023 van start in het Live Entertainment Center (voorheen Flamboyant Park). De beurs duurt drie dagen, waarvan directeur Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Soedeshchand Jairam zegt dat deze zich anders is dan voorgaande beurzen.

De beurs zal het thema ‘Culturele diversiteit in de Agro-sector’ tot uiting brengen “Dit jaar hebben wij de jubileumvieringen van een drietal groepen uit onze samenleving, te weten Keti Koti, Hindostaanse Immigratie en Chinese Immigratie. Deze groepen tezamen met ook onze Javaanse en Boeroe families zijn richting Suriname gebracht om maar één reden: de agrarische sector. Vandaag de dag vinden we nakomelingen van alle groepen in de agrarische sector en dit aspect zal ook te merken zijn op de beurs”, aldus Directeur Jairam.

De organisatie van de beurs ligt in handen van het ministerie van LVV in samenwerking met de Lions Club Kwatta. De agrarische sector omvat nu veel meer dan alleen maar planten, dieren en vissen. De focus is nu gericht op alle schakels in de agrarische keten waaronder primaire productie, verwerking op diverse gebieden van voedsel tot sierraden, duurzaamheid, financiering, educatie, natuur en milieu gepresenteerd zullen worden door diverse participanten.

Directeur Jairam geeft aan dat vanwege situaties van overmacht, de beurs tot tweemaal toe verschoven moest worden. Echter, door de positieve opstelling van de participanten kon het vervolgtraject toch ingezet worden met als resultaat dat de Agrarische Beurs 2023 op 05 mei van start gaat. De beurs staat open en is interessant voor verschillende doelgroepen ongeacht leeftijd, geslacht of interesse.

Bezoekers kunnen ook een landbouwtentoonstelling en een Duck Curry-competitie als hoogtepunten meemaken. Tevens zullen, in het kader van het thema, modellen in culturele klederdracht aanwezig zijn. Het toegangsbewijs van de Agrarische beurs is tevens een lot waaraan tickets naar Miami en Curaçao gekoppeld zijn.

“Ik nodig een ieder uit om een bezoek te brengen aan de Agrarische Beurs 2023 op vrijdag 05, zaterdag 06 en zondag 07 mei 2023. Samen met het team hoop ik u te mogen verwelkomen en u getuige te laten zijn van de inventieve en innovatieve zijde van de Agrarische sector”, besluit directeur Jairam.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeelzijdige Agrarische beurs vanaf 05 mei 2023