Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Veel supermarkten sluiten deuren in Paramaribo

Geplaatst

op

Gebouwen In Het Centrum 3 Edited 1

In Suriname sluiten de meeste supermarkten hun deuren. Dit, vanwege de covid situatie in het land. Sommigen winkeliers zullen hun deuren tot nader order sluiten.

Volgens de Vereniging van Winkeliers en Ondernemers in Suriname heeft dit ook te maken met het feit dat consumenten of klanten zich niet houden aan de covid regels en maatregelen.

Er wordt de laatste tijd steeds meer besmettingen gemeld in Suriname. Om dan de community spreading terug te brengen zijn de winkeliers genoodzaakt de winkels te sluiten.- Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
maandag 17 augustus 2020 21:53

Dat is een groot probleem voor het volk van SU. Sterkte mensen

Vrouw Wiesje
maandag 17 augustus 2020 22:51

Na Gado ung begi. Die Chinezen uit China blijven ze binnen. Want zijn veel in het land

Zwartje
dinsdag 18 augustus 2020 05:11

Gado kan jullie niet helpen. Mensen die paars zijn gaan jullie Bouta om voedselpakketten vragen. Waarom deelt hij nu niet uit? Die paarse rat en partner zwemmen in het geld, geld van de staat.

Honger
dinsdag 18 augustus 2020 05:16

Honger. Ik heb honger. Ik heb geen werk. En wil niet stelen. Maar gelegenheid maakt de boef. Honger.

Greg
vrijdag 21 augustus 2020 16:08

Voorbereiden op slechte tijden is ook een deel van de oplossing. Er zijn veel mensen in Paramaribo en daarbuiten die een vrij stuk perceel bij hun huis hebben. Iedereen moet voor zichzelf groenten, cassave, pompoen etc planten, eenden en kippen kweken. In tijden van schaarste kun je jezelf behelpen. LVV geeft daar voorlichting over en stelde ook plantjes beschikbaar tegen een redelijke prijs. Je kunt daarna zelf planten vermeerderen door te stekken en te occuleren. Kijk maar bij buren en kenissen die ervaring in deze materie hebben hoe die het doen. Mij is verteld dat Belfort van de ABOP en… Lees verder »

Greg
vrijdag 21 augustus 2020 16:22

Toevoeging en correctie:

LVV geeft soms ook gratis plantjes weg.

Dus nu moet de rest van het land ook dit voorbeeld volgen. Help jezelf a.u.b.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen