dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(2)

Veel steekverwondingen op SEH op oudejaarsdag

lees ook ...

Jodensavanne op werelderfgoedlijst

Het Werelderfgoedcomité heeft tijdens zijn 45ste zitting in Riyadh, het koninkrijk Saudi-Arabië, bepaald dat de archeologische vindplaats Jodensavanne van Suriname ingeschreven moet worden als een nie...

Op oudejaarsdag waren er 155 aanmeldingen op de Spoedeisende Hulp(SEH) van het  Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het overgrote deel betrof steekverwondingen en vechtpartijen. Zelfs op het terrein van het SEH gingen mensen onder invloed van sterke drank tekeer tegen elkaar volgens Mireya Rodriguez, medisch hoofd van de SEH.

Het uitvoeren van enkele reanimaties was noodzakelijk.  “Frappant is wel dat de ambulancedienst in de nacht helemaal niet hoefde uit te rijden, geen patiënten thuis moest ophalen en er ook geen slachtoffers bij aanrijdingen waren. Dat is een absoluut record”, zegt Rodriguez over deze hoogtepunt.

Er zijn tot nu toe zes vuurwerkslachtoffers, tussen 69 en 21 jaar. Het zijn twee vrouwen en vier mannen. Op 28 december kwam het oudste slachtoffer binnen. Twee kwamen binnen op Oudejaarsdag  en op Nieuwjaarsdag drie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeel steekverwondingen op SEH op oudejaarsdag