zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
5
(2)

Veel steekverwondingen op SEH op oudejaarsdag

lees ook ...

Strenge veiligheidsmaatregelen in Villa Brasil om orde te he...

De korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Bryan Isaacs, heeft dinsdag een spoedoverleg gehouden met andere veiligheidsactoren binnen KPS in verband met de grimmige situatie te Villa Brasil in...

Op oudejaarsdag waren er 155 aanmeldingen op de Spoedeisende Hulp(SEH) van het  Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het overgrote deel betrof steekverwondingen en vechtpartijen. Zelfs op het terrein van het SEH gingen mensen onder invloed van sterke drank tekeer tegen elkaar volgens Mireya Rodriguez, medisch hoofd van de SEH.

Het uitvoeren van enkele reanimaties was noodzakelijk.  “Frappant is wel dat de ambulancedienst in de nacht helemaal niet hoefde uit te rijden, geen patiënten thuis moest ophalen en er ook geen slachtoffers bij aanrijdingen waren. Dat is een absoluut record”, zegt Rodriguez over deze hoogtepunt.

Er zijn tot nu toe zes vuurwerkslachtoffers, tussen 69 en 21 jaar. Het zijn twee vrouwen en vier mannen. Op 28 december kwam het oudste slachtoffer binnen. Twee kwamen binnen op Oudejaarsdag  en op Nieuwjaarsdag drie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeel steekverwondingen op SEH op oudejaarsdag