woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
4
(1)

Politie hield het afgelopen weekeind een aantal personen aan

lees ook ...

TotalEnergies overweegt uitstel van eerste olie-ontwikkeling...

Tijdens een recente winstconferentie over het vierde kwartaal van 2023, heeft de Chief Executive Officer van TotalEnergies, Patrick Pouyanne, aangegeven dat het uitstellen van de eerste olie-ontwikkel...

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) bijgestaan door de politie van Surveillance Regio Midden hebben in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei tijdens surveillance werkzaamheden verschillende aanhoudingen verricht. De eerste aanhoudingen hebben op de kruising van de Latour- en Martin Luther Kingweg, bij de wel bekende post 1 plaats gevonden.

Op die locatie werden de verdachten Guillaume, D. (25) en Olfendo T. (37) in de kraag gevat. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig van Guillaume stuitte de politie op een illegaal vuistvuurwapen met tien scherpe patronen. Op de verdachte Olfendo werden verschillende drugsoorten aangetroffen, waarvan 19 gram marihuana; 5 gram hasj; 2 gram ‘sukru’ en 6 xtc pillen. Het illegaal vuistvuurwapen en de drug zijn hangende het onderzoek door de politie in beslaggenomen. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

Tijdens een wegcontrole op de kruising van de Magentakanaal- en de Nieuw Weergevondenweg is door het gemengd team de 34-jarige Vikash R. aangehouden. Op deze verdachte is aangetroffen en in beslag genomen een gas buks pistool, waarna hij werd overgedragen aan de politie van het bureau Santo Dorp. De wetsdienaren zette de surveillance werkzaamheden voort en werd kort daarna in de nabije omgeving de autobestuurder Gislain K. (30) staande gehouden.

De politie constateerde dat deze automobilist een voertuig bestuurde die niet voorzien was van voor- en achterkentekenplaten. De verkeersovertreder werd op grond hiervan eveneens overgebracht naar het politie bureau Santo Dorp. Vikash werd voorgeleid bij de hulpofficier van justitie en is na overleg met het Openbaar Ministerie na te zijn verhoord, heengezonden. De autobestuurder Gislain mocht nadat de politie de zaak had afgehandeld, zonder voertuig zijn weg vervolgen.

Dit gemengd team reageerde eveneens op een algemene oproep van het Command Center. Volgens die melding waren twee verdachten die in de vroege ochtend van zondag 15 mei gascilinders hadden weggenomen op een adres aan de Winchesterstraat, in de omgeving van de Coesewijnestraat gesignaleerd. De wetsdienaren deden de plek aan en kamden het gebied uit. Op een bepaald moment werd een auto waargenomen. Bij het zien van de politie reed de bestuurder van dit voertuig met een hoge snelheid weg, achterna gezeten door de wetsdienaren. De automobilist liet de auto voor een leegstaand perceel achter en wist uit handen van de politie te blijven.

Op het Sosisterrein en in de Metaalstraat werden Guilermo D. (35) en Marvin L. (41) die bekenden van de politie zijn, staande gehouden. Gelet op hun vreemd gedrag en de beschrijvingen van de verdachten die door het Command Center waren doorgegeven, werden deze twee manspersonen flink aan de tand gevoeld. Op hen werden aangetroffen en in beslag genomen gereedschappen, een aantal simkaarten, geldbedragen in vreemde valuta, een rijbewijs op naam van een ander manspersoon, en een zijspiegel.

Op hun aanwijzing werd een locatie aan de Winchesterstaat aangedaan. Aldaar troffen de politieambtenaren twee gascilinders van 100 lbs. aan, die de verdachten in het hoog wied op een leegstaand perceel hadden verborgen. Zowel de gascilinders, de andere in beslag genomen goederen, als het tweetal werden overgedragen aan de politie van het bureau Flora die eveneens ter plaatse was voor onderzoek. Hangende het onderzoek zijn Guilermo en Marvin na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePolitie hield het afgelopen weekeind een aantal personen aan