Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Veel kritiek op recente benoeming first lady

Geplaatst

op

First Lady Mellisa Santokhi.

De vele benoemingen van first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry zijn op vele plekken bekritiseerd, met name op social media. De kritieken zijn niet mals ook van politici. De presidentsvrouwe is per 1 oktober benoemd tot algemeen directeur van het Kabinet van de President.  Naast first lady is zij ook lid van de Raad van Commissarissen bij Staatsolie. Verder is zij vicevoorzitter van de presidentiële commissie Rechtspositionele aangelegenheid. De functies kunnen elkaar bijten. Kort na haar aantreden is zij bovendien ook beëdigd tot advocaat bij het Hof van Justitie.

VHP-assembleelid Mahinder Jogi is het niet eens met de benoeming. Volgens hem zijn er andere mensen. De VHP heeft bovendien ook genoeg deskundigen. “We moeten luisteren naar de zorgpunten van de samenleving. Als wij als coalitie dat niet kunnen doen dan zijn we niet op het juiste spoor,” zegt de VHP-parlementariër.

NDP-parlementariër Rabin Parmessar vindt het geen goed signaal dat de first lady zoveel functies bekleedt. Het bekleden van meerdere functies door een first lady heeft eerder ook niet plaatsgevonden. De volksvertegenwoordiger geeft aan dat de president niet alleen zichzelf en zijn wederhelft in een moeilijk parket plaatst, maar ook zijn mensen, die uit respect niet tegen willen spreken. Hij vraagt zich ook af of de president goed over zijn besluit heeft nagedacht.

Assembleelid Ivanildo Plein (NPS) heeft op zijn Facebookpagina ronduit kritiek geleverd op de zoveelste benoeming van Santokhi-Seenachery. Hij vindt dat “men lak heeft aan wat het volk zegt. Al enkele maanden wordt gevraagd door het volk om nepotisme achterwege te laten, maar deze schijnt aan dovemansoren gezegd.”

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maka alata
donderdag 15 oktober 2020 16:40

Paisa mang chan heeft lak aan de samenleving.

Bryan
donderdag 15 oktober 2020 16:59

En deze kaolo koelie was inspecteur van politie nota bene bij narcotica.
Het zal niet vreemd zijn als er bij nader onderzoek onder zijn leiding drugs verdwenen zijn.
Misschien een tio.voor de oppositie zo een onderzoek te starten.
Zal ook niet vreemd zijn als zijn hoertje uitbetaald wordt in euro of us dollar.

Cham
donderdag 15 oktober 2020 19:24

Suriname is een gevallen staat. Blok zei het en deze president last er geen gras over groeien. Openlijk. En de andere deskundigen komen niet aan de bak. Suriname en volk word zo vernietigd

Nelleke
donderdag 15 oktober 2020 21:03

Suriname, het land met het Names and Faces systeem.

The voice off pipo
vrijdag 16 oktober 2020 05:18

In de wereld van de olie en de energie gebeuren rare dingen’ geld macht dat is er aan de hand. En als Suriname slaapt zal er ook in Suriname deep state ontstaan. Boven stelen boven de macht. En wie houd rijke mensen tegen. Alleen het volk maar als ze slapen kan het straks te laat zijn.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen