maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
2.5
(4)

Veel Indiërs met SLM naar Suriname zonder visum

lees ook ...

“Use money for money for education,” said the ch...

The level of education in Suriname is declining, according to the Association of Economists in Suriname (VES). The VES notes that even Marie Levens, the minister of education, has stated that Suriname...

Assembleeleden  zien rare dingen gebeuren in het vreemdelingenbeleid en vragen de regering duidelijkheid. Indiërs blijken zonder de nodige documenten op de SLM vlucht te kunnen vanuit Schiphol. Ook Afrikanen zijn in Albina gearresteerd. Jogi verdedigd de Indiërs door te stellen dat het gaat om insunaties, terwijl Ebu Jones hen zelf heeft meegemaakt op de vlucht van 8 januari jongstleden, waarop 33 Indiers zaten op weg naar Suriname.

Vreedzaam(NDP) heeft een brief geschreven naar de procureur-generaal over mensensmokkel. De mofo korantie beweert dat de regering mensen uit India en Haïti haalt om de komende verkiezing te kunnen winnen. Kensenhuis(NDP) zegt dat er onlangs een groep van ongeveer 40 personen geland zijn op de luchthaven, zonder de juiste documenten. Ze werden teruggestuurd. De vraag is hoe deze mensen door alle controle zijn gegaan, die voor andere mensen geldt. De volksvertegenwoordiger zegt dat deze mensen zonder geld of handbagage aankomen, en boven alle verwachtingen hun paspoorten moeten afhalen bij het hoofdkwartier van de Militaire Politie (MP).

Dit riekt absoluut naar mensensmokkel. Ook Edwart Belfort(ABOP) is de drukte bij het hoofdkwartier van de MP en Vreemdelingenzaken van voornamelijk Indiërs niet ontgaan. Belfort denkt dat het hier niet gaat om toeristen, en hij vraagt wat het doel is van de komst van deze mensen.

De visumplicht is afgeschaft en Santhoki heeft er gewag van gemaakt in India, dat men visumvrij mag reizen naar Suriname tijdens de diaspora-ontmoeting van dat land.

Jogi heeft vele Surinamers versteld laten staan met de opmerking, dat het lijkt alsof de parlementariërs die vragen stellen tegen de komst van Indiërs in Suriname zijn. Dit heeft de zaak helemaal in ‘s lands vergaderzaal doen losbarsten. De vergadering moest tot tweemaal toe door Dew Sharman geschorst worden.

“Wanneer mensen reizen naar Suriname moeten ze documenten hebben. Als de documenten niet correct zijn, zijn er autoriteiten die daarop letten en daarop toezien”, zei Jogi later. Ook Bouva vraagt dat de regering kijkt naar het visumbeleid. Jogi stelde later voor dat de regering reciprociteit hanteert. Ook in dit geval zouden landen als India en Haïti niets te verliezen hebben, daar Surinamers weinig behoefte hebben te trekken naar die landen, terwijl het omgekeerde zal worden aangegrepen.

Opmerkelijk is dat de VHP sinds kort een samenwerking heeft met een partij in India, die 180 miljoen leden telt. Moeten wij aannemen dat de partijgenoten naar Suriname willen en mogen? Kunnen ze India ruilen voor Suriname? Dit zijn vragen in de samenleving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeel Indiërs met SLM naar Suriname zonder visum