maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
3
(2)

Veel dode vissen in trens Paramaribo-Noord

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

Duizenden dode vissen tonen een somber beeld in de trens van de Wolframstraat te Paramaribo-Noord. Er is een vreselijke stak van rottende vissen. Niemand weet precies hoe dit komt. Een ieder gist naar de oorzaak. Chemicaliën zouden de boosdoener kunnen zijn. Kortgeleden hebben buurtbewoners een tank gespot bij het water, daarna verscheen er veel schuim, gevolgd door dode vissen.

Project Tourtonne Garden zit vol dode vissen. Bioloog Ashvin Sewsahai kan zich niet voorstellen dat de verantwoordelijke instanties zoals BOG en Nimos niet ingrijpen. Dit bewijst dat zij niet functioneren. Hij spreekt van binnenlands terrorisme tegen het milieu.

Hij deelt mee aan de Ware Tijd dat deze instanties het zuurstofgehalte, nitraat, nitriet, fosfaat en andere parameters die in pesticiden of herbiciden voorkomen zouden kunnen vaststellen. “Of misschien is er ergens een verstopping, waardoor er geen watercirculatie door de wind en dus geen zuurstof het water in kan,” zegt de bioloog. Als er een tank is gespot moet men dat natrekken via het DNV of de CIVD met de vele camera’s van het Safe City Project.

Beheerder Rakesh Ramdien maakt dit elk jaar minimaal één keer mee. “Meestal in de grote droge tijd of de grote regentijd. Dan komen de vissen naar boven voor zuurstof. Ik heb vaker veel vissen moeten begraven. Ik denk niet dat iemand bewust een andere kwaad wil doen, maar als het zo is vind ik het jammer”. Hij verdenkt niemand.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeel dode vissen in trens Paramaribo-Noord