maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
1
(1)

Veehouders van Stalweide Blok 3 in Nickerie eisen intrekking van landtoewijzing

lees ook ...

Nierdialysepatiënten trekken aan de bel

Nierdialysepatiënten bevinden zich nu in een levensbedreigende situatie door de actie van de verpleegkundigen. Ze kunnen niet meer optimaal worden behandeld, terwijl de verzekering niet alle kosten va...

Veehouders van Stalweide Blok 3 in het district Nickerie hebbe een krachtige boodschap afgeleverd bij districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan. Hun petitie, gericht aan president Chandrikapersad Santokhi, eist de intrekking van de recente toewijzing van Blok 3. De veehouders betogen al vele jaren hun vee, hoofdzakelijk koeien, te hebben gehouden op de stalweide die voorheen onder het beheer viel van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Echter, recentelijk is dit stuk land middels een beschikking overgedragen aan een ondernemer voor agrarische doeleinden. De dc, die de petitie in ontvangst nam, heeft plechtig beloofd deze zo snel mogelijk door te sturen naar het staatshoofd.

Tevens zullen kopieën van het schrijven worden overhandigd aan de aanwezige DNA-leden. Daarnaast heeft de dc duidelijk gemaakt dat voorlopig geen enkele vorm van beheersactiviteit mag plaatsvinden door de betreffende ondernemer op het betwiste terrein.

De spanningen in het gebied zijn voelbaar na deze recente ontwikkelingen, en de veehouders lijken vastberaden om hun belangen te verdedigen. Het is afwachten hoe de autoriteiten zullen reageren op deze groeiende kwestie in Nickerie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVeehouders van Stalweide Blok 3 in Nickerie eisen intrekking van landtoewijzing