vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

VCB wil financiele inclusie voor jongeren

lees ook ...

Expositie afschaffing slavernij en emancipatiestrijd

Het Nationaal Archief Suriname organiseert samen met NAKS en The Black Archives (Nederland) de expositie: 'Manspasi, Verbonden Geschiedenis van Strijd in Suriname en Nederland'. Dit jaar wordt 150 jaa...

Vertegenwoordigers van de Volkscredietbank (VCB) brachten op 08 november jongstleden, een bezoek aan het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) om een samenwerking te instigeren voor het natraject van de Basic Needs Trust Fund (BNTF) projecten van het ministerie. Het doel is om het proces van bankieren, in het bijzonder voor de jongeren en zelfstandige ondernemers, te versoepelen. 

Melvin Creebsburg seniormanager of operations van de VCB, had het over het leveren van betaalbare financiële diensten en het toegankelijk zijn van deze diensten voor de bevolking. Deze financiële inclusie is vooral bestemd voor de zelfstandige ondernemers en jongeren die deel uitmaken van de BNTF-projecten, omdat er vaak een barrière is bij het aanvragen van een lening of financiering. Deze barrière wilt de VCB minimaliseren door deze jongeren de mogelijkheid te bieden om een bankrekening te openen en op die manier een relatie op te bouwen met de bank.

Minister Kuldipsingh  zei dat het een prioriteit is om de vakscholen, Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO); Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) en de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), die werkarmen zijn van het ministerie van AW&J, stabiel en productief te behouden.

De bewindsvrouw gaf aan dat de kleine of middelgrote ondernemingen (KMO’s) de ruggengraat zijn van de economie en dat het voorstel van de VCB een stimulans zal zijn naar de jongeren in hun natraject richting ondernemerschap.

Minister Kuldipsingh stelde voor dat het team van de VCB de jongeren aan het begin van de trainingen voorziet van informatie en adviezen over het bankieren zodat deze jongeren in een vroeg stadium hun financiële zaken kunnen ordenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVCB wil financiele inclusie voor jongeren