woensdag 5 oktober 2022
29 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(2)

Vaststelling nieuwe armoedegrens nabij

lees ook ...

Kaarten ‘Zullen we maar weer’ van Roue Verveer, ...

De Surinaams- Nederlandse stand up comedian Roue Verveer brengt in november de show, 'Zullen we maar weer' in Suriname. Er worden vier shows verzorgd in het gebouw van Assuria High-rise en eentje in d...

De Nationale Commissie Vaststelling Armoede (NCVA) heeft een rapport uitgebracht over 2016/2017. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) kreeg het rapport overhandigd van de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran.

De multidisciplinaire commissie wordt voorgezeten door het ministerie van AW&J en zal in oktober komen met een voorstel voor armoedegrensbepaling. Het rapport wordt gefinaliseerd door de commissie, die vanaf haar installatie op 8 juli heeft gewerkt aan het voorstel. Het protocol van overdracht en de symbolische overhandiging van het rapport vond op maandag 27 september plaats.

Het doel van de commissie is om een armoedegrens vast te stellen, zodat inzicht verkregen wordt in het aantal personen die onder de armoedegrens leven. Hiermee is de regering aan de slag gegaan door het sociaal beleid en programma’s te ontwikkelen en aan te passen. Getracht wordt om personen die in armoede zijn geraakt of leven een betere inkomens- en bestaanszekerheid te bieden. De voorzitter van de commissie is Shoblinadebie Chotkan- Somai van het ministerie van AW&J.

De huidige armoedegrens, die sinds 2017 niet meer is aangepast, achterhaald is. De commissie werkt aan een voorstel voor de nieuwe armoede grensbepaling. De minister geeft aan dat er ook moet worden gewerkt aan een duurzame aanpak om de leefsituatie voor elke burger zoveel als mogelijk billijk te maken. Het bestrijden van armoede wordt middels een integrale aanpak benaderd, waarbij meerdere ministeries een rol vervullen. Het Ministerie van AW&J heeft als primaire rol om zaken op het gebied van arbeid, met name werkloosheid, lage lonen en arbeidsbescherming, die belangrijke oorzaken van armoede zijn, aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVaststelling nieuwe armoedegrens nabij