Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Vastgoedoplichter Oemrawsingh in Suriname aangehouden

Geplaatst

op

door

De 65 – jarige Harrysingh Oemrawsingh, die door de Nederlandse Justitie wordt opgespoord, is in Suriname aangehouden door het Arrestatie Team. Op een locatie in Paramaribo – Noord is er een groot geldsbedrag in euro’s in beslag genomen. Hij is aangehouden op grond van een uitleveringsverzoek gedaan door de Nederlandse Justitie aan de collega’s in Suriname.

Na zijn aanhouding is Oemrawsingh overgedragen aan de afdeling Fraude. Uit politieonderzoek blijkt dat de man in 2015 in Suriname is aangekomen. Intussen is door het Bijzonder Onderzoeksteam (BOT) van de politie de uitleveringsprocedure van de verdachte ingezet.

De Nederlandse Justitie begon een grootschalige zoektocht naar deze oplichter in de Haagse vastgoedwereld. Hij heeft zichzelf de afgelopen dertig jaar verrijkt met miljoenen euro’s. Honderden personen zijn hier de dupe van geworden. In 2015 is Oemrawsingh veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden en in april is daar nog een straf van zes jaar bijgekomen.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Ramden Harrold

gelegenheid maakt de dief. als hij zoveel jaren zijn slag kon slaan .. al die grote bank directeuren en op al die hoge positie s steken ook hoeveel geld in hun zakken. overal steelt men en hij is zeker niet de eerste of de laatste…Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X